Tort de mascarpone cu cirese

de miremirc in Torturi, 4 Mar 2012 | 4028 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 4 lg ulei
  • 4 lg apa rece
  • 150 g faina
  • 1 lgt praf de copt
  • Jeleu :
  • 1 compot cirese  ( 720 g )
  • 2 lg amidon
  • 2 lg zahar
  • 50 ml apa rece
  •  Crema :
  • 1 plic gelatina granulata
  • 500 g mascarpone
  • 250 g branza de vaci
  • 200 ml frisca Hulala
  • 200 g zahar pudra
  • 75 ml suc din compotul de cirese
  • 3 lg dulceata de cirese
  • Decor :
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 lg cacao
  • 200 g piscoturi (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mascarpone cu cirese:

 Blat : mixam albusurile spuma tare cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi galbenusurile pe rand, uleiul si apa treptat. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt

Turnam compozitia intr-o forma rotunda ( d=25 cm ) cu margini detasabile , unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt.

Dam la cuptor pentru 20 de minute. Facem testul scobitorii.

Lasam sa se raceasca, apoi scoatem din forma de tort si taiem in 2 pe orizontala.

Jeleu : scurgem ciresele de suc . Din sucul de compot, lasam deoparte pentru crema, 75 ml suc. Restul de suc il punem intr-o craticioara pe foc , pana da intr-un clocot. Amidonul il amestecam cu 50 ml apa rece si il turnam in fir subtire peste compotul clocotit, amestecand mereu. Lasam pe foc pentru 1 minut. Adaugam ciresele, zaharul si omogenizam .

Jeleul obtinut il lasam sa se racoreasca 2 minute, apoi il intindem peste 1/2 blat insiropat cu 3 linguri de cinzano rose.

Crema :  hidratam gelatina in 75 ml suc de compot , timp de 10 minute, apoi o punem pe foc mic si o topim, fara sa dea in clocot. Dam deoparte de pe foc .
Amestecam bine branza de vaci, mascarponele si zaharul pudra. In gelatina topita punem o linfura din crema , omogenizam , mai adaugam inca 2 linguri si din nou omogenizam, apoi o amestecam cu intreaga crema. Frisca lichida o mixam si o adaugam peste crema de branza.

Punem marginea detasabila de la forma de tort in jurul blatului cu jeleu.
Peste jeleu asezam jumatate din crema, apoi cealalata jumtate de blat . Intindem 3 linguri de dulceata de cirese si restul de crema.

Dam la rece pentru 1 ora.
Scoatem forma de tort. Batem frisca spuma tare si imbracam tortul intr-un strat subtire

In reteta scria sa pudrez cu cacao tortul deasupra, iar marginile sa le imbrac in piscoturi, dar cum nu am avut piscoturi, am spritat tot frisca.

In loc de compot de cirese, se poate folosi compot de piersici sau compot de visine etc.
Este un tort usor, delicios si care se face relativ repede.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de mascarpone cu cirese-0
Tort de mascarpone cu cirese-1
Tort de mascarpone cu cirese-2
Tort de mascarpone cu cirese-3
Tort de mascarpone cu cirese-4
Tort de mascarpone cu cirese-5
Tort de mascarpone cu cirese-6
Tort de mascarpone cu cirese-7
Tort de mascarpone cu cirese-8
Tort de mascarpone cu cirese-9
Tort de mascarpone cu cirese-10
Tort de mascarpone cu cirese-11
Tort de mascarpone cu cirese-12

COMENTARII (18)

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

05.03.2012, 10:34

Arata foarte bine

MotanLaOale

MotanLaOale 1

05.03.2012, 14:03

bun bun

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:05

yamii delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!