Tort de mascarpone cu cirese

de miremirc in Torturi, 4 Mar 2012 | 4533 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 4 lg ulei
  • 4 lg apa rece
  • 150 g faina
  • 1 lgt praf de copt
  • Jeleu :
  • 1 compot cirese  ( 720 g )
  • 2 lg amidon
  • 2 lg zahar
  • 50 ml apa rece
  •  Crema :
  • 1 plic gelatina granulata
  • 500 g mascarpone
  • 250 g branza de vaci
  • 200 ml frisca Hulala
  • 200 g zahar pudra
  • 75 ml suc din compotul de cirese
  • 3 lg dulceata de cirese
  • Decor :
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 lg cacao
  • 200 g piscoturi (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mascarpone cu cirese:

Blat : mixam albusurile spuma tare cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi galbenusurile pe rand, uleiul si apa treptat. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt


Turnam compozitia intr-o forma rotunda ( d=25 cm ) cu margini detasabile , unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt.


Dam la cuptor pentru 20 de minute. Facem testul scobitorii.


Lasam sa se raceasca, apoi scoatem din forma de tort si taiem in 2 pe orizontala.



Jeleu : scurgem ciresele de suc . Din sucul de compot, lasam deoparte pentru crema, 75 ml suc. Restul de suc il punem intr-o craticioara pe foc , pana da intr-un clocot. Amidonul il amestecam cu 50 ml apa rece si il turnam in fir subtire peste compotul clocotit, amestecand mereu. Lasam pe foc pentru 1 minut. Adaugam ciresele, zaharul si omogenizam .


Jeleul obtinut il lasam sa se racoreasca 2 minute, apoi il intindem peste 1/2 blat insiropat cu 3 linguri de cinzano rose.


Crema : hidratam gelatina in 75 ml suc de compot , timp de 10 minute, apoi o punem pe foc mic si o topim, fara sa dea in clocot. Dam deoparte de pe foc .

Amestecam bine branza de vaci, mascarponele si zaharul pudra. In gelatina topita punem o linfura din crema , omogenizam , mai adaugam inca 2 linguri si din nou omogenizam, apoi o amestecam cu intreaga crema. Frisca lichida o mixam si o adaugam peste crema de branza.


Punem marginea detasabila de la forma de tort in jurul blatului cu jeleu.

Peste jeleu asezam jumatate din crema, apoi cealalata jumtate de blat . Intindem 3 linguri de dulceata de cirese si restul de crema.


Dam la rece pentru 1 ora.

Scoatem forma de tort. Batem frisca spuma tare si imbracam tortul intr-un strat subtire


In reteta scria sa pudrez cu cacao tortul deasupra, iar marginile sa le imbrac in piscoturi, dar cum nu am avut piscoturi, am spritat tot frisca.


In loc de compot de cirese, se poate folosi compot de piersici sau compot de visine etc.

Este un tort usor, delicios si care se face relativ repede.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mascarpone cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (18)

Aurelia 07_07 1

05.03.2012, 10:34

Arata foarte bine

MotanLaOale 1

05.03.2012, 14:03

bun bun

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:05

yamii delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ananas