Tort cu crema de branza si jeleu din vin rosu

de diaconta in Torturi, 13 Apr 2016 | 1750 vizualizari

 

A fost un tort simplu dar deosebit de gustos, asta a dovedit-o şi faptul că a dispărut rapid de pe platou.
A fost o dublă aniversare, ziua nepoatei mele dar şi faptul că bloguleţul meu a împlinit zilele acestea 2 anişori, aşa că merita sărbătorit.
Poate că reţetele mele nu sunt dintre cele mai bune,recunosc că mai am multe de învăţat,nici nu am pretenţii foarte mari, dar mă bucur sincer dacă sunt persoane care au găsit inspiraţie în reţetele mele. Nu mă deranjează nici criticile constructive dar pertinente, venite din partea unor oameni care au mai multă experienţă ori pregatire decât mine.
 Mie tare mi-a plăcut aşa, simplu, delicat  şi foarte colorat.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat(tava cu diametrul de 20 cm):

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g faina
  • Sare

Ingrediente crema de brânză:

  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frisca lichida
  • Zeama de lămâie
  • Vanilie

Ingrediente jeleu din vin roşu:

  • 300 ml vin roşu
  • 4 linguri zahar

Ingrediente sirop:

  • 2 linguri zahar
  • Zeama de la jumatate de portocala
  • 150 ml apa

Pentru décor:

  • 400 ml smântâna pentru frisca
  • 3 linguri smântâna 30% grasime
  • 1 lingura zahar pudra
  • Ornamente funfetti
  • Ciocolata alba+colorant orange,violet,verde
  • Flori naturale
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza si jeleu din vin rosu:

Pentru blat am mixat ouale cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul .


Am adaugat faina în doua reprize, amestecând usor cu un tel.


Am pus compozitia în tava tapetata cu hârtie de copt si am pus la cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute, apoi am redus temperatura la 180 de grade si am mai lasat 10 minute.


Este util totusi sa verificati daca este copt.


L-am lasat sa se raceasca în cuptor, apoi l-am scos pe un gratar.


Am pregatit jeleul din vin.


Am pus sa fiarba vinul cu zaharul .L-am lasat pâna a scazut si s-a îngrosat suficient.


Am mixat frisca,apoi am adaugat crema mascarpone.


Pentru sirop am fiert toate ingredientele.


Am asamblat tortul.


Am taiat blatul în 3 si l-am însiropat.


Am pus pe fiecare blat crema de brânza iar deasupra jeleu din vin.


Mi-a ramas putina crema pe care am pus-o pe exteriorul tortului.


Apoi am mixat smântâna pentru frisca cu smântâna si zaharul pudra.


Am ornate tortul la exterior cu frisca.


Am topit ciocolata alba si am pus colorant de diferite culori,apoi am


pus-o pe marginea tortului.


Am ornat cu funfetti si flori naturale.


O parte din flori le-am dat prin albus de ou, apoi le-am presarat cu zahar.


S-aveţi poftă !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza si jeleu din vin rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

laura_n 1

16.04.2016, 15:24

Foarte frumos! Foarte frumos! Sincer, cred ca nimic nu se compara cu florile naturale!

Ancutsa 1

20.09.2016, 15:35

Delicios si vesel!

diaconta 1

20.09.2016, 20:23

Se pare ca nu am reusit sa va multumesc pentru aprecierile voastre.
O fac acum si imi cer scuze ca nu am facut-o la momentul potrivit.
Va imbratisez cu drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Orange Delight