Tort cu crema de branza, zmeura si crema de ciocolata

de Rocsi in Torturi, 6 Aug 2012 | 2767 vizualizari

 

Un tort facut cu mult drag pentru mine si iubitul meu.Astazi implinim si noi cativa anisori de cand suntem impreuna si am zis ca nu e nimic mai potrivit decat ceva dulce ca sa nu uitam niciodata ziua in care am pornit spre aceasta poveste de iubire.La multi ani iubitu, la multi ani pentru noi!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 1 lingura unt
  • ½ cana de zahar
  • 9 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Crema de ciocolata:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 40 gr ciocolata amaruie
  • 130 gr frisca lichida
  • Crema cu zmeura:
  • 200 gr mascarpone
  • 250 gr branza de vaci mai cremoasa
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 400 gr zmeura
  • 1 plic cappucino
  • 2-3 linguri frisca batuta
  • piscoturi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza, zmeura si crema de ciocolata:

Blatul: Topim untul 20 de secunde la microunde si il lasam sa se raceasca. Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul . Incorporam untul topit si extractul de vanilie. Praful de copt il stingem cu putina zeama de lamaie si il punem peste oua. La sfarsit incorporam faina. Ungem o tava rotunda cu margarina si punem hartie de copt. Turnam compozitia in tava si o bagam in cuptorul incins. Lasam blatul pana este copt(facem testul cu scobitoarea), apoi il scoatem si il lasam sa se raceasca.


Crema de ciocolata: Rupem ciocolata bucatele mici si o punem intr-un bol. Peste turnam frisca lichida. Asezam vasul pe baie de aburi pana ciocolata este topita bine. Dam vasul la frigider sa se raceasca continutul cu ciocolata si sa se intareasca putin. Il scoatem mai apoi si mixam pana crema se ingroasa.


Crema cu zmeura: Mascarponele impreuna cu branza de vaci le mixam pana devin crema. O indulcim cu zaharul pudra. Ii dam aroma cu zaharul vanilat si extractul de vanilie.


Asamblare:Pregatim un cappucino conform instructiunilor si il lasam sa se racoreasca cat sa fie caldut.


Taiem blatul in doua (aici eu l-am taiat cam stramb, asa ca sa ma scuzati :) si sa nu ma certati prea tare). Tapetam cu folie o tava detasabila. Asezam prima foaie si o insiropam. Punem jumatate din crema de branza, apoi zmeura (oprim cateva pentru ornat) si restul de crema de branza. Insiropam si al 2 lea blat si il asezm peste crema de branza. Deasupra punem crema de ciocolata si o intindem uniform cu o spatula. Dam la rece cam 30 de minute. Il scoatem apoi pe un platou, deasupra asezam zmeura, iar pe margini punem piscoturi taiate pe jumatate si unse cu putina frisca ca sa stea lipite.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza, zmeura si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (69)

Rocsi 1

25.06.2013, 21:24

Multumesc Babi

RuxyRux 1

25.06.2013, 21:28

Rocsi 1

25.06.2013, 23:10

Ruxy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de branza si capsuni