Tort cu crema de budinca si banane

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 17 Noi 2010 | 11008 vizualizari

 

tortul l-am facut pt viitorii mei fini de Sf. Mihail si Gavril, dar cum concursul mi-a ocupat tot timpul, nu l-am postat :(..dar o fac acum....

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingura de ulei
  • 6 linguri de apa
  • 2 linguri  de cacao
  • esenta de rom
  • un praf de copt
  • pt crema de budinca:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 1 l lapte
  • 8 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • 100 g unt
  • 2 - 3 banane
  • pt decor:
  • frisca 
  • colorant alimentar
  • kiwi
  • bomboane decor
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de budinca si banane:

Pregatim blatul:


Separam alabusurile de galbenus, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile, unul cate unul, uleiul, apa, faina, praful de copt, cacaoa si esenta de rom si omogenizam bine compozitia. Tapetam o forma pt copt cu hartie de copt, turnam compozitia in ea si o dam la cuptor pentru app. 15-20 de minute.


intre timp pregatim crema de budinca:


Budinca o pregatim conform instructiunilor de pe pachet. La sfarsit adaugam untul si esenta de vanilie si o dam la rece.


Taiem banenele cubulete mici si le punem este budinca, amestecam usor Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 2, il insiropam si-l umplem cu crema de budinca si banane.


Deasupra ornam cu frisca in care am bagat colorant alimentar galben, kiwi si bmboane pt decor.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de budinca si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

vanilla 1

19.11.2010, 14:18

sa iti traiasca sarbatoritul!

elena1988 1

16.03.2011, 13:48

Cris2711 1

20.07.2011, 16:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tort egiptean