Tort cu crema de budinca si banane

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 17 Noi 2010 | 11603 vizualizari

 

tortul l-am facut pt viitorii mei fini de Sf. Mihail si Gavril, dar cum concursul mi-a ocupat tot timpul, nu l-am postat :(..dar o fac acum....

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingura de ulei
  • 6 linguri de apa
  • 2 linguri  de cacao
  • esenta de rom
  • un praf de copt
  • pt crema de budinca:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 1 l lapte
  • 8 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • 100 g unt
  • 2 - 3 banane
  • pt decor:
  • frisca 
  • colorant alimentar
  • kiwi
  • bomboane decor
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de budinca si banane:

Pregatim blatul:


Separam alabusurile de galbenus, le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile, unul cate unul, uleiul, apa, faina, praful de copt, cacaoa si esenta de rom si omogenizam bine compozitia. Tapetam o forma pt copt cu hartie de copt, turnam compozitia in ea si o dam la cuptor pentru app. 15-20 de minute.


intre timp pregatim crema de budinca:


Budinca o pregatim conform instructiunilor de pe pachet. La sfarsit adaugam untul si esenta de vanilie si o dam la rece.


Taiem banenele cubulete mici si le punem este budinca, amestecam usor Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 2, il insiropam si-l umplem cu crema de budinca si banane.


Deasupra ornam cu frisca in care am bagat colorant alimentar galben, kiwi si bmboane pt decor.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de budinca si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

vanilla 1

19.11.2010, 14:18

sa iti traiasca sarbatoritul!

elena1988 1

16.03.2011, 13:48

Cris2711 1

20.07.2011, 16:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Tort de branza si iaurt cu vanilie