Tort cu crema de cafea, mascarpone si fructe

de Rocsi in Torturi, 25 Ian 2014 | 5908 vizualizari

 

Maine am un sarbatorit important in familie, si anume iubitul meu. Am ales sa ii pregatesc un tort cu o crema de cafea, o alta de mascarpone cu fructe si un blat rosu ca sa combin cumva culorile alb-rosu pentru ca este dinamovist si sa desenez cainele sau mai stiu eu ce chiar nu ma pricep. La multi ani iubitul meu! Dumnezeu sa iti dea sanatate tie si celor dragi, sa ai parte de multe bucurii, impliniri, clipe frumoase, ocrotire la tot pasul si multe reusite in viata. O zi minunata!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 9 oua
  • 12 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 1 lingura si 1/2 pesmet
  • 1 plic praf de copt
  • 3 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • putin colorant rosu praf
  • un praf de sare
Crema de cafea:
  • 250 ml frisca lichida
  • 170 gr ciocolata alba
  • 80 ml cafea preparata
  • 3 linguri visine fara samburi
Crema de mascarpone:
  • 250 gr mascarpone
  • 1 portocala potrivita
  • 100 gr ananas cuburi
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri cu varf frisca mixata
Pentru sirop:
  • 1 cana apa
  • 2 linguri zahar
  • cateva fasii coaja de portocala
Glazura:
  • 80 gr ciocolata amaruie
  • 80 gr frisca lichida
  • 150 ml frisca lichida pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de cafea, mascarpone si fructe:

Blatul:


Ouale (de la temperatura camerei) le mixam impreuna cu un praf de sare, zaharul pe care il punem treptat.


Adaugam faina, praful de copt, pesmetul si le incorporam.


La final punem praful de colorant rosu. Impartim compozitia in 3 parti egale.


Ungem o tava, cu diametrul de 26 cm, cu unt, o tapetam cu faina si turnam prima parte de compozitie.


O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cam 10-12 minute pana este gata prima foaie.O scoatem si o lasam sa se raceasca.


La fel procedam si cu celelalte doua.Puteti sa coaceti si tot blatul o data.


Crema de cafea:


Rupem ciocolata alba bucatele si o punem intr-un bol la topit pe baie de aburi.


In acest timp preparam si cafeaua, dulce, mai amara, asa cum va place.


Cand ciocolata s-a topit luam bolul de pe baia de aburi, punem 1/4 din cafea si amestecam bine.


Adaugam restul de cafea, apoi frisca lichida nemixata si le amestecam pana la omogenizare.


Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dam crema la frigider cel putin 3-4 ore.


Cand o scoatem de la rece va fi tot lichida, dar sa nu va speritati pentru ca totul este foarte bine.


Mixam la viteza potrivita si cand incepe sa se ingroase, marim viteza si o batem pana obtinem o crema spumoasa.


Crema de mascarpone:


Mascarponele il mixam cu zaharul pudra si cele 3 linguri de frisca.


Curatam portocala si o taiem cubulete, ananasul il facem bucatele mici si le incorporam in crema.


Siropul:


Intr-un ibric punem apa, zaharul, fasiile de coaja de portocala si le trasferam pe foc.


Il lasam sa dea cateva clocote apoi il dam deaparte sa se raceasca.


Vom obitne un sirop cu aroma de portocala foarte bun.


Tava in care am copt foile de blat o tapetam cu folie alimentara.


Asezam primul blat, il insiropam, punem circa jumatate din crema de cafea, o nivelam iar deasupra infingem visinele.


Punem a doua foaie, insiropam, crema de mascarpone, ultima foaie si iar insiropam.


Glazura:


Punem ciocolata rupta bucatele impreuna cu 80 ml frisca lichida intr-un vas mai gros.


Le punem la foc mic pana ciocolata este topita in totalitate


O turnam calda deasupra tortului si o nivelam cu o paleta de silicon.


Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi il dam la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte.


Scoatem tortul pe un platou si imbracam marginile cu restul de crema de cafea.


Mixam 150 ml frisca lichida si ornam tortul dupa preferinta. Eu am facut niste dungi cu colorant rosu in pos, apoi am pus frisca si am ornat.


Pofta buna!


Sursa de inspiratie crema de cafea..Multumesc mult Laura!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cafea, mascarpone si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (84)

Rocsi 1

30.01.2014, 11:44

Gabytza

DIANA B 1

01.04.2015, 08:47

Intre timp iubitul a devenit sot , asa-i ? Sa traiti si sa fiti fericiti !

Rocsi 1

01.04.2015, 12:46

Da Diana, este al meu sot acum

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort camasa de politist