Tort cu crema de caise, fructe de padure si lamaie

de diaconta in Torturi, 2 Sep 2015 | 7510 vizualizari

 

Pentru că a mai trecut un an din viaţa mea,trebuia să-l bifez cu un tort,să pot să-i răsplătesc pe cei care mi-au trimis un gând bun. Vă mulţumesc tuturor şi vă întorc urările înzecit. Pentru că este foarte cald,am vrut să pregătesc un tort mai răcoros,cu cremă de fructe,foarte însiropat.Crema de lămâie i-a dat un gust divin. Decorul nu a fost prea reuşit pentru că fiind foarte cald,e cam greu de lucrat cu ciocolata.

 

INGREDIENTE

Blat 1(tava cu diametrul de 28 cm):

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • Sare
  • vanilie
  • 3 linguri bilute de ciocolata

Blat 2(tava cu diametrul de 28 cm):

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 120 g faina
  • 30 g cacao
  • sare

Sirop:

  • 3 linguri zahar
  • Zeama de la jumatate de lamâie
  • 200 ml apa

Crema de iaurt cu caise:

  • 400 g iaurt cu bucati de caise
  • 200 ml frisca lichida
  • 5 foi gelatina sau 15 g gelatina granulata

Crema de iaurt cu fructe de padure:

  • 400 g iaurt cu fructe de padure
  • 200 ml frisca lichida
  • 5 foi de gelatina sau 15 g gelatina granulata
  • Zmeura si coacaze rosii congelate

Crema de lamâie si mascarpone:

  • 400 g lemon curd(gasiti reteta aici :http://bucatevorbesiarome.blogspot.ro/2015/03/lemon-curd-crema-de-lamaie.html )
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml frisca lichida

Crema de ciocolata si mascarpone:

  • 100 g ciocolata 74% cacao
  • 200 g ciocolata 55% cacao
  • 450 ml frisca lichida
  • 1 lingura visinata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de caise, fructe de padure si lamaie:

Modul de preparare pentru blaturi este foarte simplu.

Imi place sa folosesc aceasta reteta pentru blaturile de tort,se comporta foarte bine.

Pentru primul blat,am mixat ouale întregi împreuna cu zaharul pâna si-au triplat volumul si paletele mixerului au lasat urme ca si într-o crema.

Am încorporat usor faina amestecata cu un praf de sare ajutându-ma de un tel.

La final am pus bilutele de ciocolata.

Am pus compozitia în tava tapetata cu hârtie de copt si am pus la cuptor pentru 30 de minute.

Primele 15 minute am lasat la 200 de grade,apoi am redus temperatura la 180 de grade.

Am lasat sa se raceasca în cuptor.

 

La fel am procedat si cu blatul cu cacao.

 

Cele doua creme cu iaurt se prepara în acelaşi mod,doar la cea cu fructe de padure,am mai adaugat fructe congelate.

Foile de gelatina le-am pus la hidratat cu apa rece.

Am mixat frisca.

Iaurtul l-am încalzit puţin,ca sa fie la aceeasi temperatura cu gelatina.

Am încalzit gelatina scursa de apa la microunde.Mare ATENTIE, sa nu o fierbeti!!!

Am amestecat gelatina cu iaurtul si am lasat sa se raceasca,dupa care am încorporat si frisca si am lasat la frigider 20-30 de minute sau pâna începe sa se întareasca.

 

Pentru sirop am fiert ingredientele si l-am lasat sa se raceasca.

 

Am taiat cele doua blaturi,obtinând astfel 4 blaturi pe care le-am intercalat.

Am pus inelul formei în care am copt blatul de tort,pe un platou si am ansamblat tortul.

Am însiropat foarte bine blaturile.

Blat  cu cacao,crema de fructe de padure,blat alb,crema de caise,blat cu cacao,crema de caise si fructe de padure,blat alb.

Am pus la frigider  vreo 2 ore.

Intre timp am pregatit crema de lamâie si cea de ciocolata,cu care am ornat tortul.

 

Asa cum am scris,lemon curdul l-am pregatit dupa reteta de aici.

Am mixat crema mascarpone,apoi am adaugat lemon curdul si frisca batuta.

Am lasat la frigider sa se întareasca.

 

Pentru crema de ciocolata,am pus ciocolata cu frisca pe baie de aburi pâna ce ciocolata s-a topit.

Am pus apoi la frigider pâna ce s-a întarit atât cât sa se poata mixa.

Am mixat pâna am obtinut o crema,apoi am adaugat crema mascarpone si la final visinata.

 

Cu crema de ciocolata am ornat marginile tortului iar deasupra am pus crema de lamâie.

  

Pofta buna!!!!

 

                       

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de caise, fructe de padure si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

diaconta 1

05.09.2015, 22:53

Multumesc mult Ruxy scumpa
a fost tare gustos

Ina 1

06.09.2015, 09:49

Mamaaa, ce-am pierdut daca n-am venit la ziua ta ))
Felicitari, Dia draga! Arata de milioane

diaconta 1

06.09.2015, 14:26

Multumesc mult Ina foarte gustos a fost,la aspect mai era de lucrat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort castel *** LA MULTI ANI 2012, TUTUROR BUCATARASILOR ! ***