Tort Harley Davidson

de meosiris in Torturi, 3 Aug 2011 | 4433 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 blat pandispan din comert
  • 300g capsuni
  • 150ml iaurt
  • 400ml frisca
  • zahar dupa gust
  • vanilie
  • 1 1/2 pliculet gelatina

Sirop:

  • 150g zahar
  • apa
  • esenta de rom.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Harley Davidson:

Prima data ne apucam de sirop ca sa aiba timp sa se raceasca pana crema va fi gata.

Caramelizam zaharul iar dupa ce s-a topit turnam apa si lasam sa fiarba cateva minute pana se topeste zaharul caramelizat. Lasam la racit apoi adaugam esenta de rom.




Gelatina o lasam la inmuiat in putina apa.

Pentru crema spalam bine capsunile, le curatam de codite apoi le mixam cu un blender. Amestecam cu iaurtul si frisca batuta bine cu zahar dupa gust. Amestecam compozitia cu o lingura de lemn prin miscari de rasturnare. Punem si putina esenta de vanilie.




Dupa ce crema e gata, tot ce ne mai trebuie este gelatina topita pe baie de aburi. Omogenizam foarte bine compozitia.




Luam prima foaie de blat, o asezam in forma, o stropim cu sirop si asezam jumatate din crema, apoi tot asa pana terminam blatul. Lasam in frigider o noapte iar a doua zi ornam cu pasta Marshmallow sau pur si simplu daca vi se pare prea complicat, doar cu frisca si capsuni.


Este delicios!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Harley Davidson" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

lilik 1

04.08.2011, 01:48

ionela2682 1

06.08.2011, 13:02

Vai ce tort elegant prin simplitatea lui!

marcela1979 1

26.05.2013, 05:55

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe de padure