Tort cu crema de caramel

de Angelina_Elena in Torturi, 2 Mar 2014 | 1807 vizualizari

 

Pentru blat m-am inspirat de la Gabriela(Cuisine), careia ii multumesc! Un blat minunat, intens si umed!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g faina
  • 350 g zahar
  • 250 ml iaurt grecesc
  • 125 ml cafea
  • 125 ml ulei
  • 80 g cacao neagra
  • 2 oua mari
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Mousse de caramel:
  • 2 ciocolati Milka cu caramel (200 g)
  • 500 ml frisca lichida Meggle
  • Decor:
  • fondant
  • aschii de ciocolata
  • bomboane de capsuni
  • alune invelite in ciocolata
  • rulouri cu crema de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de caramel:

Blat:


Preincalzim cuptorul la 160ºC.


Ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul le cernem si le punem toate intr-un castron.


Amestecam cu un tel ca sa se amestece bine unele cu altele.


Ingredientele lichide plus ouale, le punem in alt vas, apoi le turnam peste cele uscate si mixam foarte bine pana la incorporare.


Tapetam o tava de tort cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitie.


Introducem tava la cuptor si coacem aproximativ 35 – 40 de minute, pana trece testul scobitorii.


La fel procedam si cu cel de-al doilea blat.


Se scot usor din forme, dupa ce s-au racit.


ESTE OBLIGATORIU sa coacem 2 blaturi, nu unul deoarece se taie foarte greu !!!


Crema de caramel:


Patram 100 ml frisca lichida, iar restul o punem intr-un vas si o mixam foarte bine.


Topim ciocolata cu frisca lichida, la foc mic, apoi o lasam sa se racoreasca putin si o amestecam cu frisca batuta.


Dam crema de caramel la frigider peste noapte.


Asamblare:


Inainte de a ne apuca de asamblarea tortului, pastram o parte din crema pentru ornat.


Intr-o tava cu peretii detasabili punem primul blat de tort, turnam crema de caramel si acoperim cu cel de-al doilea blat.


Dam tortul la frigider pentru minim 2 ore, apoi il decoram.


Imbracam tortul intr-un strat subtire de crema apoi decoram marginea cu rulourile de ciocolata.


Deasupra presaram aschii de ciocolata, facem cateva moate de frisca, asezam o bombonica pe un mot, o aluna invelita in ciocolata pe altul si tot asa pana terminam.


Cum a fost tortul pentru aniversarea parintiilor, am facut din fondant o inimioara si 2 verighete...nu a fost cel mai aspectuos tort dar a avut un gust divin!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de caramel" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Satisfyyourcravings 1

03.03.2014, 13:50

La multi ani!

Angelina_Elena 1

03.03.2014, 17:17

Alina, numai e!

Angelina_Elena 1

03.03.2014, 17:17

Multumesc Adriana!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort vienez