TORT CU CREMA DE CIOCOLATA

de adriana65 in Torturi, 18 Noi 2009 | 22904 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 5 oua
  • 50 g faina
  • 20 g cacao
  • 120 g zahar
  •  Ingrediente crema:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca 
  •  100 g unt
  • 30 g zahar pudra
  •  2 linguri crema de ciocolata nuttela
  • Ingrediente sirop:
  • 50 ml apa
  • 30 g zahar 
  •  1 plic cafea capucino cu gust de ciocolata
  • Pentru decor: 
  •  un plic glazura de ciocolata Dr.Otker
  • 8 bomboane pralinate
  • 1 lingura ciocolata alba razuita
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT CU CREMA DE CIOCOLATA:

Preparare blat:
Se separa ouale ( adica galbenusurile de albusuri); albusurile se bat spuma cu zaharul , apoi se adauga galbenusurile unul cate unul. Faina se amesteca cu cacaoa si se adauga la oua; se desarta totul intr-o tava de tort unsa cu unt si tapetata cu o lingurita de faina ; se coace 25 minute.

Preparare crema:

Intr-o craticioara se pune frisca si ciocolata rupta bucatele; se pun pe "bain marie" pana se topeste ciocolata ; cand s-a topit ciocolata se ia de pe foc si da la rece; timpul optim este de 3-4 ore sau, si mai bine, de seara pana dimineata. Untul se freaca spuma cu zaharul pudra (aveti grija ca untul sa nu contina apa),apoi se pune crema de nuttela;
Compozitia de frisca cu ciocolata se bate bine cu mixerul apoi se adauga si cea de unt.Pentru ca aceasta crema sa nu se taie, compozitia de frisca si cea de unt trebuie sa aiba aceeasi temperatura.


Pentru sirop

se pune la fiert zaharul cu apa si la sfarsit plicul de cappucino; se raceste.

Blatul de tort se taie in doua, se pune primul blat in tava in care s-a copt, tapetata cu folie alimentara, se insiropeaza, se pune crema; am oprit 4 linguri din crema pentru a unge marginea tortului. Am acoperit crema cu blatul ramas, l-am glazurat cu glazura Dr.Otker si deasupra am pus praline de ciocolata si cacao si am ras ciocolata alba. .



Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CU CREMA DE CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

susu 1

23.02.2010, 21:40

nota 20 pt tortulet si crema.

alina_aida 1

23.05.2010, 22:33

cred ca dai gres cu cel blat....

elena1988 1

02.02.2011, 17:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert pandispan cu capsuni
  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de mazare cu cartofi noi

de Bunica 7

ieri la 21:58

Desert mini savarine-reteta rapida

de Bunica 7

ieri la 21:05

Desert domuri cu inghetata, trufa si ciocolata

de Ancutsa 6

ieri la 20:55

Desert briose cu trandafiri, nuci si dulceata de visine

de Ancutsa 6

ieri la 20:50

Copanele de pui in sos tomat, cu mamaliguta

de RODIMUR 7

ieri la 09:28

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu banane si frisca