TORT CU CREMA DE CIOCOLATA

de adriana65 in Torturi, 18 Noi 2009 | 25512 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 5 oua
  • 50 g faina
  • 20 g cacao
  • 120 g zahar
  •  Ingrediente crema:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca 
  •  100 g unt
  • 30 g zahar pudra
  •  2 linguri crema de ciocolata nuttela
  • Ingrediente sirop:
  • 50 ml apa
  • 30 g zahar 
  •  1 plic cafea capucino cu gust de ciocolata
  • Pentru decor: 
  •  un plic glazura de ciocolata Dr.Otker
  • 8 bomboane pralinate
  • 1 lingura ciocolata alba razuita
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT CU CREMA DE CIOCOLATA:

Preparare blat:
Se separa ouale ( adica galbenusurile de albusuri); albusurile se bat spuma cu zaharul , apoi se adauga galbenusurile unul cate unul. Faina se amesteca cu cacaoa si se adauga la oua; se desarta totul intr-o tava de tort unsa cu unt si tapetata cu o lingurita de faina ; se coace 25 minute.
Preparare crema:
Intr-o craticioara se pune frisca si ciocolata rupta bucatele; se pun pe "bain marie" pana se topeste ciocolata ; cand s-a topit ciocolata se ia de pe foc si da la rece; timpul optim este de 3-4 ore sau, si mai bine, de seara pana dimineata. Untul se freaca spuma cu zaharul pudra (aveti grija ca untul sa nu contina apa),apoi se pune crema de nuttela;
Compozitia de frisca cu ciocolata se bate bine cu mixerul apoi se adauga si cea de unt.Pentru ca aceasta crema sa nu se taie, compozitia de frisca si cea de unt trebuie sa aiba aceeasi temperatura.
Pentru sirop
se pune la fiert zaharul cu apa si la sfarsit plicul de cappucino; se raceste.
Blatul de tort se taie in doua, se pune primul blat in tava in care s-a copt, tapetata cu folie alimentara, se insiropeaza, se pune crema; am oprit 4 linguri din crema pentru a unge marginea tortului. Am acoperit crema cu blatul ramas, l-am glazurat cu glazura Dr.Otker si deasupra am pus praline de ciocolata si cacao si am ras ciocolata alba. .
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CU CREMA DE CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare de pui picante cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

Reteta de aluat de foietaj cu ketchup si cascaval

de Caty 2

pe 23.01 la 12:27

Reteta de desert cu nuca si ciocolata

pe 22.01 la 13:14

Reteta de lasagna cu carne de porc

de Caty 2

pe 19.01 la 20:48

Reteta de bilute de carne de porc, cu varza calita, in sos de rosii

de vasimur 4

pe 19.01 la 18:17

TOP
utilizatori

Caty

2335 puncte

Rocsi

1724 puncte

MotanLaOale

1345 puncte

Constelatialeu

1306 puncte

vasimur

1238 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort racoritor cu capsuni si ricotta