Tort cu crema de ciocolata

de Meea in Torturi, 17 Mar 2016 | 4926 vizualizari

 

La multi ani, surioara mea draga!

          Sora mea este aceea care intotdeauna mi-a oferit tot ce are si intotdeauna m-a pus la curent cu "d-ale esteticului"-si ce usor e sa faci un tort pentri cei dragi cand sunt atat de talentati in specializarea lor! Nici nu am stat mult sa ma gandesc cum sa ii fac tortul,aveam deja pus in minte: " TREBUIE NEAPARAT SA FIE PE TORT O FOARFECA!". Nu pentru ca imi este sora -desi va spun ca e rasfat maxim sa fii in casa cu o coafeza- dar sunt foarte mandra de munca si talentul ei! Greeeeu ma multumesc cand vine vorba de a pune in practica ceea ce am in gand insa de fiecare data (chiar daca ma traaage tare de par:)) ) sunt MULTUMITA de rezultat! Eu cred ca o coafeza trebuie neaparat sa imbine esteticul cu ceea ce ii se potriveste fiecaruia si cu ce isi doreste fiecare-sora mea cu siguranta face asta! Ea este exemplul meu in tot ceea ce inseamna creatie si imaginatie! Noi,sora,mami si tati,suntem cei mai mandri de coafeza noastra! ♥



* Sunt compleeeet cucerita de blatul perfect galben,facut cu oua de casa! De cate ori vine tatal meu acasa cu oua de la tara ii tin un discurs despre "cat de bine arataa prajiturile facute cu ouale de casa",in final ajungand sa imi dau dreptate singura si sa privesc cum tata mananca omleta facuta din oule magice :)))

-KSSS

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • jumatate de plic praf de copt
  • vanilie
  • Ingrediente crema:
  • 200g ciocolata
  • 50ml frisca lichida
  • un plic gelatina
  • 200ml frisca lichida
  • 100g zahar pudra
  • Ingrediente sirop:
  • 5 linguri de zahar
  • o cana de apa
  • esenta de rom
  • Ingrediente decor:
  • aprox. 250ml frisca lichida
  • colorant alimentar galben
  • pasta de zahar neagra
  • floricele comestibile
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata:

Blatul: Cuptorul meu nu coace prea bine asa ca eu  a trebuit sa fac blaturile pe rand (in numar de 3). Asadar pentru primul blat mixam spuma tare albusurile. Separat,mixam galbenusurile cu zaharul si uleiul,pana cand zaharul s-a topit. Peste spuma de albusuri adaugam amestecul de galbenusuri si omogenizam. Punem in continuare faina,un varf de cutit praf de copt (puteti pune si 2 varfuri) si vanilia. Punem in tava pentru tort cu peretii detasabili, tapetata cu ulei si faina sau direct cu hartie de copt. Lasam la cuptor pana cand blatul s-a copt bine si repetam aceasi pasi pentru urmatoarele 2 blaturi.

Siropul: Punem doua linguri de zahar la caramelizat.Apoi adaugam o cana de apa. Atentie la "explozie"!! Punem in continuare restul de zahar si esenta de rom si mai lasam 2-3 minute pe foc,apoi il lasam la racit.

Crema: Pe baie de aburi topim ciocolata impreuna cu cei 50ml de frisca lichida. Gelatina o pregatim conform instructiunilor de pe ambalaj si o adaugam peste ciocolata racita putin. Separat, mixam cei 200ml de frisca lichida (atentie sa nu mixati prea mult, frisca se va taia- AM PATIT-O :)) ). Adaugam ciocolata peste frisca si amestecam usor.

Asamblare: Punem in forma de tort primul blat pe care il insiropam biiine. Punem apoi jumatate din crema de ciocolata si apoi urmatorul blat,la fel, insiropat. Peste al doilea blat punem restul de crema si acoperiam tortul cu ultimul blat,insiropat. Dam tortul la frigider pentru cateva ore apoi scoatem peretii detasabili.

Din pasta de zahar (inca nu am o reteta pentru aceasta, eu am primit-o de la o prietena, dar curand voi incera si eu sa fac pasta de zahar in casa-MI-E TARE GROAZA:)) ), modelam o foarfeca si un pieptan (primul pieptan al surorii mele,cand incepuse sa aranjeze parul,fusese de aceasta forma).

   Imbracam tortul in frisca (frisca simpla sau amestecata cu gelatina) + colorantul galben. Pe margini facem niste bilute cu ajutorul posului,in mijloc asezam foarfeca si pieptanul si cateva floricele.
    Lumina nu mi-a fost prietena cand am facut tortul dar gustul intotdeauna i-a incantat pe toti ♥

 

Aici sunt cateva dintre coafurile mele preferate facute de sora mea ♥ :

 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2016/03/tort-cu-crema-de-ciocolata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si frisca