Tort cu crema de ciocolata, crema de branza si visine

de mirela0911 in Torturi, 3 Iul 2014 | 4844 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • un praf de sare
  • 1 lgt coaja de portocale
  • 2 lg apa
  • 3 lg ulei
  • 12 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 150 ml frisca
  • 150 g ciocolat cu lapte
  • 100 g visine fara samburi
  • Pentru crema de branza:
  • 300 g branza de vaci cremoasa
  • 5 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml frisca
  • 100 g visine fara samburi
  • Mai trebuie:
  • apa + zahar dupa gust pentru insiropat
  • frisca pentru ornat
  • bombonele
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata, crema de branza si visine:

Blat: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu praful de sare si zaharul adaugat cate o lingura. Se pune apa, uleiul, coaja de portocala si galbenusurile pe rand amestecand usor. Faina si praful de copt se amesteca apoi se toarna in ploaie amestecand cu miscari usoare pana la omogenizare. Se pune compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 minute (sa treca testul scobitorii). Dupa racire se taie blatul in trei.

Crema de ciocolata: Intr-o craticioara se pune la foc frisca impreuna cu ciocolata rupta bucatele pana ce aceasta se topeste. Se omogenizeaza si se da la rece pentru cel putin o ora. Se mixeaza bine pana obtinem o crema pufoasa.

Crema de branza: Branza se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat. Se bate frisca si se pune peste branza amestecand usor pana la omogenizare.

Pe un platou se aseaza un blat. Se insiropeaza apoi se unge cu crema de branza. Se pun deasupra visinele apoi cel de-al doilea blat. Se insiropeaza si se unge cu crema de ciocolata (pastram 2-3 lg pentru ornat). Se pun visinele deasupra apoi ultimul blat. Se insiropeaza apoi incepem ornarea tortului dupa imaginatie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata, crema de branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu dovleac, caramel si ciocolata