Tort cu o singura crema

de Lau in Torturi, 3 Mar 2011 | 1783 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • crema:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 300 ml lapte
  • 150 ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • pentru uns blatul:
  • 2 linguri de dulceata de cirese
  • cirese din compot scurse bine
  • pentru insiropat:
  • compot de cirese
  • sau apa cu zahar si esente
  • decor:
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu o singura crema:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt. Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina si albusurile. Blatul se coace pana trece testul cu scobitoarea.


Crema:


Praful de budinca se amesteca cu un pic de lapte si zaharul, restul se pune la foc. Cand a fiert se adauga praful de budinca, se amesteca energic pana se ingroasa


gelatina hidratata in putina apa rece, se incalzeste la baie marine pana se dizolva si se amesteca in budinca. Frisca se bate bine si se amesteca cu crema racita bine.


Blatul racit se taie in 2, se insiropeaza, se unge cu dulceata de cirese, se pun 2/3 din crema. Se pun din loc in loc cirese, se adauga cel de-al 2-lea blat insiropat si uns cu crema. Se imbraca cu frisca si se decoreaza dupa preferinta

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu o singura crema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Lau 1

04.03.2011, 13:08

rux

Cris2711 1

04.03.2011, 17:04

Lau

adry88 1

11.06.2011, 17:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere