Tort cu crema de ciocolata si crema de vanilie

de ionela84 in Torturi, 20 Apr 2013 | 5110 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri zahar
  • vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • Pt crema de ciocolata:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 300 g smantana
  • aprox 50 g zahar
  • Pt crema de vanilie
  • 300 g lapte
  • 2 oua
  • 1plic zahar vanilat
  • 1-2 linguri amidon
  • 50 g zahar
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si crema de vanilie:

Pentru blat: se separa ouale, albusurile se bat spuma tare cu sarea si se adauga zaharul si treptat batand continuu pana ce spuma devine consistenta. Separat se bat galbenusurile, apoi peste acestea se adauga albusurile apoi se adauga faina in ploaie amestecand usor, praful de copt si vanilia.

Compozitia rezultata se toarna in tava de copt tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana ce creste si se rumeneste frumos (aprox20 min), dupa ce s-a racit putin se taie in 3 foi egale si se insiropeaza

Pt crema de ciocolata: Ciocolata se pune impreuna cu smatana intr-o cratita, pe foc mic amestecand din cand in cand pana ce ciocolata se topeste. Spre sfarsit se adauga zaharul, se ia de pe foc si se amesteca pana ce compzitia devine omogena si lucioasa. Se lasa sa se raceasca 1 h pana ce se intareste indeajuns pt a fi intinsa

Pt crema de vanilie: galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, praful de sare, amidonul si jumatate din cantitatea de lapte restul de lapte se pune la fiert, dupa ce a fiert se adauga galbenusurile in fir subtire amestecand incontinuu se lasa sa se raceasca

Foile se umplu cu crema in ordinea in care dorim eu am pus intai crema de ciocolata apoi cea de vanilie avend grija sa pastrez putin din cea de ciocolata pt ornat!

 

TIPS-URI

1

Inainte de servire se da la rece pt cateva ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de casa cu ciocolata