Tort cu crema de ciocolata si fructe de padure

de flori_s in Torturi, 1 Mar 2011 | 7204 vizualizari

 

asta e primul meu tort.amin :))

 

INGREDIENTE

  • pentru blat :
  • oua(parca vreo 8,9) ,
  • faina (cam 250g) , zahar( 200-250) ,
  • esenta de rom ,
  • zahar vanilat(2 pliculete) ,
  • praf de sare ,
  • 1 strop de ulei ,
  • 3lg de cacao ,
  • 1 vf cutit praf de copt
  • 2 x Crema pt prajituri cu aroma de ciocolata de la Dr. Oetker ,
  • lapte ,
  • visine( din compot ) ,
  • Fructe de padure(am gasit congelate)  ,
  • cicocolata de menaj ,
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si fructe de padure:

Blat: Am separat albusurile de galbenusuri .. albusurile le-am batut cu zahar , galbenusurile le-am frecat cu ulei apoi le-am incorporat in albusurile batute . Dupa am adaugat treptat faina , praful de copt , cacao , un praf de sare si o esenta de rom de la Dr.Oetker. Compozitia am turnat-o intr-o forma tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor cam 30 - 45 min.Dupa l-am lasat cu usa cuptorului intredeschisa cam 30 de min.

Dupa ce s-a racit l-am taiat pe din doua si l-am insiropat cu zeama de la compotul de visine amestecata cu zeama de la fructele de padure .

Am pregatit crema de ciocolata cu jumatate de litru de lapte( amandoua plicurile) si am pus la topit ciocolata cu untul ( pe care jumatate o mancasem deja si nu mi.a mai ajuns pentru glazura) asa ca am pus peste semi glazura de ciocolata de menaj crema de ciocolata fiindca oricum imi ramanea foarte multa.

Dupa ce am pregatit cremele.. am umplut tortul cu crema de ciocolata si visine apoi i-am dat un strat de glazura de ciocolata topita apoi unul de crema de ciocolata(cu care am umplut tortul). Deasupra am pus fructele de padure

A fost bun!Mai trebuie sa lucrez la aspect:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

LUK 1

02.03.2011, 12:42

amin ca l-ai terminat sau ca nu mai faci altul? eu zic s acontinui c ati a iesit tare bine

flori_s 1

02.03.2011, 16:18

amin ca l-am dus pana la capat o sa mai fac . e relaxant

adry88 1

11.06.2011, 17:56

o bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema ganache si visine