Tort cu crema de iaurt, kiwi si glazura de ciocolata

de Rocsi in Torturi, 17 Sep 2012 | 3645 vizualizari

 

Un tort nu foarte aspectos, dar cu un gust divin.Doar nu ne ies mereu toate ca in reviste nu???Bine insiropat cu cafea, crema aromata, glazura de ciocolata ce poate fi mai bun?Pacat ca nu am sectiunea, pentru ca tortul nu a fost pentru mine, sa vedeti ce bine arata pe interior!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 5-6 linguri faina

Crema:

  • 400 gr iaurt
  • 2 kiwi
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 3 linguri lichior de ciocolata alba
  • 5-6 linguri zahar pudra
  • 20 gr gelatina

Glazura:

  • 230-250 gr ciocolata amaruie
  • 7-8 linguri lapte
  • kiwi pentru decor
  • 1 cana de cafea preparata putin dulce
  • frisca
  • bombonele decorative
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt, kiwi si glazura de ciocolata:

Blatul:

Oaule le batem spuma impreuna cu zaharul.

Incorporam uleiul si laptele.

Adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, iar la urma faina si amestecam bine.

Ungem o tava rotunda cu unt si o tapetam bine cu faina.

Punem compozitia in ea si o dam in cuptorul incins.

Cand este gata ( facem testul cu scobitoarea) il scoatem la racorit, apoi il taiem in doua foi.

Crema:

Iaurtul il amestecam intr-un bol cu zaharul pudra, zaharul cu pastai de vanilie si semintele de la pastaia de vanilie.

Curatam kiwile si le taiem cubulete.

Le punem peste iaurt, apoi crema de lichior.

Gelatina o hidratam 10 minute in apa rece, o punem pe foc doar cat sa o dizolvam, cateva secunde.

O incorporam in iaurt si amestecam bine cu o lingura.

Dam crema la frigider cat sa se inchege putin.

Punem inelul detasabil pe un platou.

Asezam prima foaie de blat in interiorul lui si o insiropam cu cafea.

Turnam toata crema, apoi venim cu a 2 a foaie insiropata.

Glazura:

Ciocolata rupta bucatele o amestecam cu laptele si o asezam pe baie de aburi sa se topesca.

O turnam deasupra tortului si o intindem cu o paleta de silicon.

Dam la frigider tortul pana se intareste crema si glazura.

Il scoatem din inelul detasabil, il imbracam pe margini cu frisca si presaram bombonele.

Deasupra asezam cateva feliute de kiwi.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt, kiwi si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (62)

Rocsi 1

20.09.2012, 10:41

Multumesc mult Jamila!

Teo 1

20.09.2012, 22:00

crema cu iaurt e tare racoritoare! imi place !

Rocsi 1

20.09.2012, 22:18

Teo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Tort "Padurea Neagra"