Tort cu crema de iaurt, kiwi si glazura de ciocolata

de Rocsi in Torturi, 17 Sep 2012 | 6030 vizualizari

 

Un tort nu foarte aspectos, dar cu un gust divin.Doar nu ne ies mereu toate ca in reviste nu???Bine insiropat cu cafea, crema aromata, glazura de ciocolata ce poate fi mai bun?Pacat ca nu am sectiunea, pentru ca tortul nu a fost pentru mine, sa vedeti ce bine arata pe interior!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 5-6 linguri faina

Crema:

  • 400 gr iaurt
  • 2 kiwi
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 3 linguri lichior de ciocolata alba
  • 5-6 linguri zahar pudra
  • 20 gr gelatina

Glazura:

  • 230-250 gr ciocolata amaruie
  • 7-8 linguri lapte
  • kiwi pentru decor
  • 1 cana de cafea preparata putin dulce
  • frisca
  • bombonele decorative
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt, kiwi si glazura de ciocolata:

Blatul:
Oaule le batem spuma impreuna cu zaharul.
Incorporam uleiul si laptele.
Adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, iar la urma faina si amestecam bine.
Ungem o tava rotunda cu unt si o tapetam bine cu faina.
Punem compozitia in ea si o dam in cuptorul incins.
Cand este gata ( facem testul cu scobitoarea) il scoatem la racorit, apoi il taiem in doua foi.
Crema:
Iaurtul il amestecam intr-un bol cu zaharul pudra, zaharul cu pastai de vanilie si semintele de la pastaia de vanilie.
Curatam kiwile si le taiem cubulete.
Le punem peste iaurt, apoi crema de lichior.
Gelatina o hidratam 10 minute in apa rece, o punem pe foc doar cat sa o dizolvam, cateva secunde.
O incorporam in iaurt si amestecam bine cu o lingura.
Dam crema la frigider cat sa se inchege putin.
Punem inelul detasabil pe un platou.
Asezam prima foaie de blat in interiorul lui si o insiropam cu cafea.
Turnam toata crema, apoi venim cu a 2 a foaie insiropata.
Glazura:
Ciocolata rupta bucatele o amestecam cu laptele si o asezam pe baie de aburi sa se topesca.
O turnam deasupra tortului si o intindem cu o paleta de silicon.
Dam la frigider tortul pana se intareste crema si glazura.
Il scoatem din inelul detasabil, il imbracam pe margini cu frisca si presaram bombonele.
Deasupra asezam cateva feliute de kiwi.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt, kiwi si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (62)

Rocsi 1

20.09.2012, 10:41

Multumesc mult Jamila!

Teo 1

20.09.2012, 22:00

crema cu iaurt e tare racoritoare! imi place !

Rocsi 1

20.09.2012, 22:18

Teo

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema ganache si visine