Tort cu crema de iaurt si ananas

de Mirela Suba in Torturi, 29 Apr 2013 | 10390 vizualizari

 

Sper sa va placa,este un tort light si usor!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • un plic gelatina
  • 100 ml lapte
  • 200 gr frisca Hulala
  • un plic intaritor frisca
  • 375 gr iaurt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 gr ananas(siropul pastrati-l pentru blat)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt si ananas:

Blatul: 3 albusuri se bat cu 3 linguri de zahar si se bat pana devine o crema groasa si lucioasa,se adauga apoi 3 galbenusuri si treptat se adauga si faina. Intr-o tava forma de tort,se pune foaie pergament si apoi se pune inelul si se blocheaza,se toarna aluatul pentru blat obtinut.

Se da la cuptor si se lasa pana trece testul cu scobitoarea. Iar apoi scoateti inelul de pe forma si lasati sa se raceasca blatul.

Plicul de gelatina se pune in 100 ml lapte intr-o oala mica si se lasa 10 min.

Ananasul se pune intr-o strecuratoare si deasupra daca doriti puneti zahar.

Intr-un bol se bate frisca si se adauga spre final intaritorul de frisca.

Intr-un alt bol,se amesteca iaurtul cu cele 2 linguri de zahar pudra,daca doriti mai dulce se mai poate adauga zahar pudra. Apoi puneti oala mica cu gelatina si laptele pe foc,ATENTIE! focul sa fie mic si amestecati continu fara ca sa inceapa sa fiarba gelatina,dupa ce s-a dizolvat gelatina,o puneti in bolul cu iaurt si amestecati pana devine o pasta si apoi puneti frisca si ananasul stors bine de zeama si amestecati.

Blatul daca s-a racit,se insiropeaza cu siropul de la ananas,apoi se toarna crema si se pun optional sau nu bucati de ananas si se da la frigider pentru o ora.

Va doresc Pofta Mare!

TIPS-URI

1

In loc de ananas se pot folosi si capsuni proastete sau bucati de portocale

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si visine