Tort cu cremă de iaurt şi fructe

de diaconta in Torturi, 1 Iul 2012 | 3625 vizualizari

 

Un tort cu multe peripeţii şi schimbări de design,pe căldura asta cred că era oarecum explicabil.Un tort care m-a costat camera foto,dar cred că doar oboseala îşi spunea cuvântul.Dacă la exterior nu a ieşit ceea ce mi-am propus,în interior a fost ceea ce am planuit,cremos şi răcoritor.
Sper că veţi fi îngăduitori cu „decorul” ,e prima oară când folosesc pasta de zahăr şi nici nu mă tentează s-o mai folosesc pentru că nu am îndemânarea necesară pentru asta.
Pentru că nu am poză cu secţiunea(tortul a fost pentru cineva)am pus poze intermediare din care cred că vă veţi da seama cum este şi în interior.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 ml ulei
  • 240 gr faina
  • 10 gr praf de copt
  • Sare
  • Esenta vanilie
  • Câteva afine

Pentru crema de caise:

  • 300 gr caise fara sâmburi
  • 70 gr zahar
  • 300 ml iaurt grecesc 10% grasime
  • 200 ml frisca lichida
  • 15 gr gelatina

Pentru crema de afine:

  • 300 gr afine
  • 70 gr zahar
  • 300 ml iaurt grecesc 10% grasime
  • 200 ml frisca lichida
  • 15 gr gelatina

Pentru ornat:

  • Pasta de zahar
  • frisca
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de iaurt şi fructe:

Mai întai am pregatit blatul.


Am mixat cele cinci oua cu un praf de sare si zaharul pana cand isi dubleaza volumul si se deschid la culoare,poate dura chiar 20 de minute.


Am adaugat uleiul în fir subtire mixând în continuare.


Am amestecat faina cu praful de copt,am adaugat-o pa rând în compozitie,amestecând usor cu un tel pară.


Am pus si esenta de vanilie.


Am pregatit o tava de tort cu pereti detasabili,am pus hârtia de copt doar pe fundul tavii,prinzând-o cu inelul formei,capetele ramânând in afara tavii.


Am uns in interior marginile tavii cu unt.


Am pus compozitia întava si am introdus in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.


Este copt când scobitoarea iese curata din blat.


Am oprit focul si am lasat blatul sa se raceasca in cuptor.



Dupa ce blatul s-a racit complet,am pregatit cremele,în acelasi timp dar separat cea cu afine si cea cu caise.


Am pus gelatina la hidratat cu putina apa rece in doua boluri separate.


Am pasat in blender separat caise le si afinele.


Le-am amestecat fiecare cu cate 70 gr zahar si le-am dat un clocot,apoi le-am lasat sa se raceasca.


Am mixat frisca si am lasat-o la frigider.


Am mixat iaurtul care nu trebuie sa fie rece,am încorporat piureul de fructe.


Am incalzit gelatina la microunde(puteti de pe baie de aburi),apoi am încorporat-o încet în crema de iaurt.


Aveti grija sa nu fie diferenta de temperatura intre cele doua compozitii.


Am scos frisca de la frigider si am amestecat-o usor cu o paleta cu crema de iaurt.



Pentru asamblare am confectionat niste „pereti” din carton înveliti în folie de aluminiu,tortul fiind destul de înalt,inelul formei ar fi fost insuficient.


Am taiat blatul in doua pe orizontala.


Am asezat prima jumatate pe un platou,am pus „peretii” strans lipiti de blat.


Am pus cate un polonic de crema din fiecare compozitie,obtinând efectul de „zebra”.


Am asezat deasupra cel de-al doilea blat si am lasat la frigider peste noapte.


Am ornat cu pasta de zahar si frisca.


Ar fi trebuit sa fie coala de ciocolata,dar …asta e.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de iaurt şi fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

diaconta 1

03.07.2012, 20:56

Gurita multumesc

RuxyRux 1

05.07.2012, 22:49

Fantastic arata! Si sigur a fost nebunie de bun!

diaconta 1

06.07.2012, 09:07

Ruxy,sigur a fost foarte bun la gust,dar a fost facut pentru cineva,asa ca n-am gustat.Cert este ca a fost cu multe peripetii si modificari ))Pupici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata, capsuni si maioneza