Tort cu crema de lamaie, frisca si nectarine

de Dana_Retetegg in Torturi, 21 Noi 2010 | 3925 vizualizari

 

Un tort cu un gust foarte special, racoritor si aromat.

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de tort (de preferat pandispan),
  • 1 plic crema de lamaie,
  • 2 plicuri spuma pentru frisca,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 2 nectarine,
  • 650 ml lapte dulce,
  • 1 cana apa,
  • 1/4 lamaie,
  • 6 linguri zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie, frisca si nectarine:

Eu am pregatit intai crema de lamaie din plicul pentru crema, 250 ml lapte si 3 linguri de zahar. Am amestecat energic cu mixerul pana a devenit o crema consistenta. Am lasat-o la rece 30 de minute.

Frisca am pregatit-o din 400 ml lapte, 1 plic zahar vanilat si cele 2 plicuri de spuma pentru frisca. De asemenea am amestecat-o cu mixerul pana a devenit consistenta si am lasat-o la rece 30 de minute.

Intre timp am pregatit siropul. Am pus pe foc un vas cu o cana cu apa, 1 zahar vanilat, 3 linguri zahar si 1/4 lamaie. Am dat intr-un clocot siropul dupa care l-am pus la racit.

Am taiat blatul in 3 felii egale. Prima felie am insiropat-o si am adaugat un strat de crema, la fel am procedat si cu a doua felie.
Ultima felie, de asemenea insiropata, am acoperit-o cu frisca. Am acoperit si marginile tortului cu frisca, am decorat cu felii de nectarina si frisca.

 

TIPS-URI

1

Pentru decor: Lumanari cu litere "Te iubesc". In functie de ocazie se gasesc prin magazine tot felul de decoratiuni, comestibile sau necomestibile, cu care puteti da un aspect deosebit tortului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie, frisca si nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

MotanLaOale 1

22.11.2010, 12:21

elena1988 1

11.01.2011, 10:54

vreaus i eu 1 feliuta

noiinbucatarie 1

11.03.2016, 22:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Tort caramel 400