Tort cu crema de lamaie, frisca si nectarine

de Dana_Retetegg in Torturi, 21 Noi 2010 | 4225 vizualizari

 

Un tort cu un gust foarte special, racoritor si aromat.

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de tort (de preferat pandispan),
  • 1 plic crema de lamaie,
  • 2 plicuri spuma pentru frisca,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 2 nectarine,
  • 650 ml lapte dulce,
  • 1 cana apa,
  • 1/4 lamaie,
  • 6 linguri zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie, frisca si nectarine:

Eu am pregatit intai crema de lamaie din plicul pentru crema, 250 ml lapte si 3 linguri de zahar. Am amestecat energic cu mixerul pana a devenit o crema consistenta. Am lasat-o la rece 30 de minute.

Frisca am pregatit-o din 400 ml lapte, 1 plic zahar vanilat si cele 2 plicuri de spuma pentru frisca. De asemenea am amestecat-o cu mixerul pana a devenit consistenta si am lasat-o la rece 30 de minute.

Intre timp am pregatit siropul. Am pus pe foc un vas cu o cana cu apa, 1 zahar vanilat, 3 linguri zahar si 1/4 lamaie. Am dat intr-un clocot siropul dupa care l-am pus la racit.

Am taiat blatul in 3 felii egale. Prima felie am insiropat-o si am adaugat un strat de crema, la fel am procedat si cu a doua felie.
Ultima felie, de asemenea insiropata, am acoperit-o cu frisca. Am acoperit si marginile tortului cu frisca, am decorat cu felii de nectarina si frisca.

 

TIPS-URI

1

Pentru decor: Lumanari cu litere "Te iubesc". In functie de ocazie se gasesc prin magazine tot felul de decoratiuni, comestibile sau necomestibile, cu care puteti da un aspect deosebit tortului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie, frisca si nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

MotanLaOale 1

22.11.2010, 12:21

elena1988 1

11.01.2011, 10:54

vreaus i eu 1 feliuta

Rahela Velicu 1

11.03.2016, 22:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Iepuras