Tort cu crema de lamaie, frisca si nectarine

de Dana_Retetegg in Torturi, 21 Noi 2010 | 6815 vizualizari

 

Un tort cu un gust foarte special, racoritor si aromat.

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de tort (de preferat pandispan),
  • 1 plic crema de lamaie,
  • 2 plicuri spuma pentru frisca,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 2 nectarine,
  • 650 ml lapte dulce,
  • 1 cana apa,
  • 1/4 lamaie,
  • 6 linguri zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie, frisca si nectarine:

Eu am pregatit intai crema de lamaie din plicul pentru crema, 250 ml lapte si 3 linguri de zahar. Am amestecat energic cu mixerul pana a devenit o crema consistenta. Am lasat-o la rece 30 de minute.

Frisca am pregatit-o din 400 ml lapte, 1 plic zahar vanilat si cele 2 plicuri de spuma pentru frisca. De asemenea am amestecat-o cu mixerul pana a devenit consistenta si am lasat-o la rece 30 de minute.

Intre timp am pregatit siropul. Am pus pe foc un vas cu o cana cu apa, 1 zahar vanilat, 3 linguri zahar si 1/4 lamaie. Am dat intr-un clocot siropul dupa care l-am pus la racit.

Am taiat blatul in 3 felii egale. Prima felie am insiropat-o si am adaugat un strat de crema, la fel am procedat si cu a doua felie.
Ultima felie, de asemenea insiropata, am acoperit-o cu frisca. Am acoperit si marginile tortului cu frisca, am decorat cu felii de nectarina si frisca.

TIPS-URI

1

Pentru decor: Lumanari cu litere "Te iubesc". In functie de ocazie se gasesc prin magazine tot felul de decoratiuni, comestibile sau necomestibile, cu care puteti da un aspect deosebit tortului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie, frisca si nectarine" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert blat de tort cu sirop de zahar ars