Tort cu crema de lamaie si gem de capsuni

de luminita20_2006 in Torturi, 10 Iul 2011 | 4195 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat

  • 4 oua
  • 100 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 50 ml  lapte
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri nuca de cocos

Crema

  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 300 gr lapte
  • 2 linguri amidon
  • zeama de la 1 lamaie
  • 250 ml frisca
  • gem de capsuni

sirop:

  • suc de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie si gem de capsuni:

Blat: ouale se bat cu sare pana isi dubleaza volumul, se adauga zaharul si vanilia mixam pana devine o crema.

Dupa care adaugam untul topit, laptele, faina cu praful de copt,nuca de cocos, se amesteca bine.

Compozitia se toarna in tava si se da la cuptor pana cand se rumeneste;se face testul cu scobitoarea

Crema: se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se aduga amidonul apoi cate putin lapte.

Se amesteca bine si se pune pe foc amestecand in continuu pana se ingroase crema.

Se lasa la racit si se adauga zeama de la lamaie.

Frisca se mixeaza pana cand se intareste apoi se pune peste crema racita.

Se insiropeaza blatul se pune crema apoi gemul, se pastreaza un pic pentru ornat, se pune al doilea blat, se insiropeaza si restul de crema.

Se orneaza dupa preferinta. Eu am decorat cu flori din pasta de zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie si gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

11.07.2011, 07:37

excelent

luminita20_2006 1

11.07.2011, 09:31

Multumesc fetelor din pacate nu am mai tort, a fost facut luna trecuta pentru socrul meu

Lau 1

11.07.2011, 13:57

superb

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, visine si blat umed