Tort cu crema de lamaie si gem de capsuni

de luminita20_2006 in Torturi, 10 Iul 2011 | 2553 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat

  • 4 oua
  • 100 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 50 ml  lapte
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri nuca de cocos

Crema

  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 300 gr lapte
  • 2 linguri amidon
  • zeama de la 1 lamaie
  • 250 ml frisca
  • gem de capsuni

sirop:

  • suc de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie si gem de capsuni:

Blat: ouale se bat cu sare pana isi dubleaza volumul, se adauga zaharul si vanilia mixam pana devine o crema.


Dupa care adaugam untul topit, laptele, faina cu praful de copt,nuca de cocos, se amesteca bine.


Compozitia se toarna in tava si se da la cuptor pana cand se rumeneste;se face testul cu scobitoarea


Crema: se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se aduga amidonul apoi cate putin lapte.


Se amesteca bine si se pune pe foc amestecand in continuu pana se ingroase crema.


Se lasa la racit si se adauga zeama de la lamaie.


Frisca se mixeaza pana cand se intareste apoi se pune peste crema racita.


Se insiropeaza blatul se pune crema apoi gemul, se pastreaza un pic pentru ornat, se pune al doilea blat, se insiropeaza si restul de crema.


Se orneaza dupa preferinta. Eu am decorat cu flori din pasta de zahar.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie si gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

11.07.2011, 07:37

excelent

luminita20_2006 1

11.07.2011, 09:31

Multumesc fetelor din pacate nu am mai tort, a fost facut luna trecuta pentru socrul meu

Lau 1

11.07.2011, 13:57

superb

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Tort de cafea