Tort cu crema de lapte

de leoflori in Torturi, 3 Oct 2009 | 26897 vizualizari

 

este varianta tort, a prajiturii mele Cuburi de lapte

 

INGREDIENTE

  • Blat (Compozitia este pt. 1 blat)
  • 2 oua
  • 2 Linguri zahar
  • 2 Linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 1/2 Lingura cacao
  • 2 Linguri apa calda
  • CREMA DE LAPTE : 
  • 1 litru lapte
  • 100 gr. amidon
  • 4 linguri zahar
  • 100 gr. ciocolata alba
  • 250 gr. margarina la temp. camerei
  • 150 gr. zahar pudra
  • GLAZURA :
  •  200 gr. ciocolata cu lapte
  • 5 linguri cu lapte
  • 3 linguri cu zahar
  • 150 gr. margarina

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lapte:

BLATUL : Mixam ouale cu zaharul pana acesta se topeste. Se cerne faina cu cacao si praf de copt si se adauga treptat in amestecul de ou. Apoi punem putin cate putin si apa calda. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade (foc mediu) cca 15-20 minute. Tava sa fie unsa si tapetata cu hartie de copt.


Repetati cantitatile pt. blat de inca 2 ori. Lasam blaturile la racit si ne ocupam de crema + glazura.
















CREMA : Amestecam 150 lapte cu cele 4 linguri zahar + amidonul.Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste la foc mic pana da in clocot. reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa. E suficient de groasa dc. atunci cand radem partea de jos a oalei cu lingura, se vede fundul oalei. lasam la racit. Mixam margarina cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte.

GLAZURA : Se pun toate ingredientele la bain-marie si se incalzesc pana se obtine o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam.


Se asambleaza : 1 foaie blat, 1 strat crema, 1 strat glazura.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

crissandra75 1

16.08.2013, 12:16

E valabil si pt. Rianna.

tanyapatap 1

16.11.2013, 18:43

tanyapatap 1

16.11.2013, 18:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura dunareana
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornuri cu cremwursti

ieri la 20:51

Tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

de Rocsi 9

ieri la 19:34

Sandwich cald American

pe 23.02 la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

pe 23.02 la 19:20

Supa crema din brocoli, conopida si cartofi mov

pe 22.02 la 21:10

RETETA RECOMANDATA
Tort Rigo Jancsi