Tort de ciocolata cu visine

de Isabel in Torturi, 30 Aug 2014 | 3419 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 6 oua,
  • 5 lg.zahar,
  • 6 lg.faina,
  • 1 lg.zahar vanilat,
  • 1 lg.ulei sau margarina pt copt topita,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 lg.cacao
  • Crema:
  • 1/2 l lapte,
  • 2 oua,
  • 1 esenta rom,
  • 2lg faina,
  • 4 lg.zahar,
  • 2 lg.cacao,
  • 1/2 pachet margarina pt copt Delma
  • 1borcan(300g) de dulceata de visine(strecuram doar visinele fara zeama)
  • Sirop:
  • 0,6 l apa,
  • 5 lg. zahar,
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • Glazura:
  • 200 ml frisca lichida,
  • 1 lgt,zahar vanilat,
  • 1plc intaritor frisca,
  • 50g ciocolata amaruie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu visine:

Blatul:Separam albusurile de galbenusuri  si le batem suma are intr-un vas adanc,apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si batem in continuare pana se face bezeaua tare.Adaugam galbenusurile,uleiul,praful de copt si batem bine,apoi lg cu lg adaugam faina si cacaoa,amestecand de jos in sus usor cu telul sau o lg de lemn,pana se incorporeza bine tot si compozitia face basici.Intr-un vas rotund(forma pt tort) uns cu margarina si hartie de copt,turnam compozitia si o dam la cuptorul incalzit prealabil pt 30-40 min.,pana la proba scobitorii.Apoi il scoatem pe un fund si il impartim in trei parti egale silasam sa se racoresca.

Crema:Intr-un vas care nu lipeste fierbem 3/4 din lapte.In timp ce laptele fierbe,batem oualele bine ca la omleta,adaugam,zaharul,faina esenta si cacaoa si turnam peste laptele fiert,amestecand continu 1o min pana se ingroasa ca o budinca,apoi oprim focul si adaugam margarina,amestecam pana se dizolva complet si lasam sa se raceasca.

Sirop:Intr-un ibric punem apa,zaharul,coaja de portocale si punem sa dea in clocot ,apoi lasam sa se raceasca.

Glazura:Pregatim frisca:Intr-un vas  inalt batem frisca imprena cu zaharul pana se intareste,adaugam intaritorul si mai batem un pic ,si dam la frigider pt 30min.

Asamblarea:Cand toate sau racit,pe un platou punem prima parte de lat si insiropam,apoi adaugam jumatate din crema de ciocolata si cu ajutorul unui cutit intindem uniform crema.Adaugam foaia a doua,insiropam si punem visinele din dulceata,apoi peste ele jumatate din frisca.O intindem bine si punem ultima foaie din blat.O insiropam  si intindem restul cremei de ciocolata pe toata suprafata tortului,inclusiv lateral.Cu un posh ornam cu frisca dupa plac apoiradem pe deasupra ciocolata amaruie.Dam la frigider pana adoua zi sau cel putin 4 ore.

 

TIPS-URI

1

Cui nu ii place atat de insiropat poate pune mai putin sirop.Sotului meu ii place sa fie bine insiropat

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

31.08.2014, 14:08

Bun

MotanLaOale 1

31.08.2014, 17:34

Isabel 1

02.09.2014, 13:22

Chiar afost bun,dulce,zemos,clientul meu(adica sotul)a fost tare multumit.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu dragoste