Tort cu crema de ciocolata

de adry88 in Torturi, 3 Mar 2013 | 2928 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 14 oua
  • 16 linguri zahar
  • 14 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema 1
  • 400 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 2 pliculete ness
  • 100 g ciocolata
  • Crema 2
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • zeama de la o lamaie
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata:

Blatul - Albusurile le mixam cu praful de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul, adaugam faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie, amestecam usor cu lingura. Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia felii.

Crema 1 - Untul moale se mixeaza cu zaharul, adaugam plicurile de ness si treptat ciocolata topita si racita, amestecam bine cu o lingura.

Crema 2 - Laptele il amestecam cu zaharul si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat in putin lapte, amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam zeama de lamaie si untul, amestecam si lasam sa se raceasca 

Asamblare - pe un platou asezam prima foaie - insiropam - crema  -foaie - sirop - crema si repetam pana terminam

Am uns tortul cu crema de unt si decoram dupa plac

Dam la rece 2-3 ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarine