Tort cu crema de mascarpone si ciocolata

de ralu_ca in Torturi, 12 Mai 2014 | 3862 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 600 g faina
  • 300 g zahar pudra
  • 100 g cacao
  • 2 plicuri praf de copt
  • praf sare
  • 1lingurita bicarbonat de sodiu
  • 150 ml lapte dulce
  • 800 g iaurt
  • 6 oua
  • 200 ml ulei
  • 2 fiole esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 400 g ciocolata menaj
  • 600 ml frisca lichida
  • 500 g mascarpone
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri amidon
  • esenta de rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de mascarpone si ciocolata:

Blat:


Intr-un vas am amestecat faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare si le amestecam. Adaugam in mijloc si uleiul, iaurtul si cele 6 oua. Am amestecat pana ingredientele se omogenizeaza, apoi am mixat, adaugand si laptele dulce pana am obtinutcompozitie omogena si lucioasa.


Compozitia obtinuta am turnat-o intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si l-am introdus la cuptorul preincalzit. Cand este gata l-am scos pe un prosop de bucatarielasandu-l sa se raceasca la racit, apoi l-am taiat in 3 parti.


Crema de ciocolata:


Ciocolata rupta bucati am topit-o intr-o craticioara, la foc mic,impreuna cu frisca, pana se omogenizeaza. Am lasat sa se racoreasca, apoi am introdus la congelator pentruapprox 1 ora. Dupa ce am scos din congelator, am amestecat ( nu era chiar ce imi doream ) si am mai adaugat amidonul si am pus pe foc. Am amestecat continuu pana am obtinut crema dorita.


Intr-un vas am mixat mascarpone cu zaharul pudra si esenta de rom, apoi adaug crema de ciocolata. Se mixeazapana obtinem o compozitie omogena.


Crema am repartizat-o intre cele 3 blaturi. Deasupra am pudrat cu cacao si am introdus tortul la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Lavinia 1

13.05.2014, 11:29

minunat!

tanyapatap 1

13.05.2014, 12:21

anca_rm 1

13.05.2014, 12:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone si fructe de padure