Tort cu crema de mascarpone si ciocolata

de ralu_ca in Torturi, 12 Mai 2014 | 5530 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 600 g faina
  • 300 g zahar pudra
  • 100 g cacao
  • 2 plicuri praf de copt
  • praf sare
  • 1lingurita bicarbonat de sodiu
  • 150 ml lapte dulce
  • 800 g iaurt
  • 6 oua
  • 200 ml ulei
  • 2 fiole esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 400 g ciocolata menaj
  • 600 ml frisca lichida
  • 500 g mascarpone
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri amidon
  • esenta de rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de mascarpone si ciocolata:

Blat:

Intr-un vas am amestecat faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare si le amestecam. Adaugam in mijloc si uleiul, iaurtul si cele 6 oua. Am amestecat pana ingredientele se omogenizeaza, apoi am mixat, adaugand si laptele dulce pana am obtinutcompozitie omogena si lucioasa.

Compozitia obtinuta am turnat-o intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si l-am introdus la cuptorul preincalzit. Cand este gata l-am scos pe un prosop de bucatarielasandu-l sa se raceasca la racit, apoi l-am taiat in 3 parti.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucati am topit-o intr-o craticioara, la foc mic,impreuna cu frisca, pana se omogenizeaza. Am lasat sa se racoreasca, apoi am introdus la congelator pentruapprox 1 ora. Dupa ce am scos din congelator, am amestecat ( nu era chiar ce imi doream ) si am mai adaugat amidonul si am pus pe foc. Am amestecat continuu pana am obtinut crema dorita.

Intr-un vas am mixat mascarpone cu zaharul pudra si esenta de rom, apoi adaug crema de ciocolata. Se mixeazapana obtinem o compozitie omogena.

Crema am repartizat-o intre cele 3 blaturi. Deasupra am pudrat cu cacao si am introdus tortul la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de dovlecei
  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

  • 31

    S

  • 01

    D

  • 02

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu frisca si zmeura