Tort cu crema de mascarpone si fructe de padure

de Meea in Torturi, 20 Feb 2016 | 2748 vizualizari

 

          Fiecare zi de nastere devine din ce in ce mai frumoasa in fiecare an! Totusi, anul acesta a depasit cu muuult asteptarile mele. Inca de dimineata colegele mele m-au asteptat asa:
Nu-i asa ca sunt dragute?♥
          A fost atat de emotionaaaaant ♥.Apoi ziua a continuat cu o distractie ca intre fete,in familie etc. Ziua mea s-a cam intins pe 3-4 zile:)). Ca la palat nu?Trei zile si trei nopti:)). M-am simtit rasfatata la maxim si am o placere vinovata care se va termina cu cateva kg in plus pentru caaaa,ciocolata e de top!

          *Au fost o zapaceala maxima pentru mine zilele acestea asa ca imi pare taaaare rau ca nu am reusit sa surprind nici macar 20% din bunatatea tortului prin poze :( . Siiii nici nu am prea prezentat reteta ca la carte, lumina zilei nu mi-a oferit prea mult prilej sa face poze mai frumoase tortului dar credeti-ma ca acest tort este absolut divin si crema de mascarpone va da pe spate! Nu eram mare fan "mascarpone" insa de acuma am sa fiu sigur:)). Va spun din suflet ca a fost printre cele mai iubite torturi! S-A TERMINAT DE NICI NU AM APUCAT SA FAC POZA DECAT ULTIMEI FELII DIN MAREA BUNATATE. Tortul a fost gata  pe la  ora 14 iar urmatoarea zi la ora 12-13 eraaaa deja dat disparut :)).

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat: (cu diametru 24cm~primita cadou ♥~ cu diametru 24cm)
  • 6 oua
  • 6 linguri de apa rece
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • Ingrediente crema:
  • 250g mascarpone
  • 200g zahar pudra
  • 300ml frisca lichida
  • fructe de padure
  • Ingrediente sirop:
  • 5 linguri zahar
  • o cana de apa
  • esenta de rom
  • Ingrediente decor:
  • 200g ciocolata alba
  • 50ml frisca lichida
  • colorant alimentar (rosu)
  • decoruri pentru tort comestibile (eu am folosit floricele)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de mascarpone si fructe de padure:

Pregatim pentru prima data blatul: Mixam albusurile impreuna cu apa rece. Cand s-a format o spuma tare adaugam si zaharul si mixam pana cand spuma sta bat. Adaugam apoi si faina,praful de copt si vanilia. Punem blatul in forma de tort (cu peretii detasabili) unsa cu ulei si tapetata cu faina si lasam blatul la cuptor pana cand trece testul scobitorii. Eu am vrut neaparat ca tortul meu sa fie inalt asa ca am mai facut un blat exact la fel doar ca l-am facut din 3 oua.


Pregatim clasicul sirop pe care inca nu simt nevoia sa il schimb! Punem doua linguri de zahar la caramelizat.Apoi adaugam o cana de apa. Atentie la "explozie"!! Punem in continuare restul de zahar si esenta de rom si mai lasam 2-3 minute pe foc,apoi il lasam la racit.


Pentru crema procedam astfel: mixam mascarponele (rece) cu zaharul pudra pana cand se omogenizeaza frumos si se intareste. Separat,mixam frisca lichida pana cand devine tare (atentie insa sa nu o mixati prea mult, se va taia!!!). Peste mascarpone adaugam frisca,lingura cu lingura.


Eu am taiat blatul din 6 oua in 2 dar voi puteti sa il taiati si in 3. In tava pentru tort punem primul blat, il insiropam biiine (stiti ca sunt maaare fan torturilor insiropate bine ♥ ) si punem 3-4 linguri din crema. Peste crema presaram fructe de padure si punem urmatorul blat, sirop, crema, fructe de padure si apoi ultimul blat (al meu este blatul facut din 3 oua). Scoatem peretii tavii si imbracam tortul in restul de crema ramasa.

Pe baie de aburi topim ciocolata alba umpreuna cu cei 50ml de frisca lichida. Amestecam ciocolata alba cu colorantul alimentar si glazuram usor tortul. Decoram cu floricele si fructe sau cum va merge imaginatia!


Lasam tortul la frigider cateva ore apoi grabiti-va sa va rasfatati pana nu ramaneti fara!:))

 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2016/02/tort-cu-crema-de-mascarpone-si-fructe.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de mascarpone si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

roxana_simona 1

22.02.2016, 23:54

ralu_ca 1

23.02.2016, 07:30

dantes 1

23.02.2016, 07:43

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de caramel cu ciocolata