Tort cu crema de ness

de Ela68 in Torturi, 12 Oct 2012 | 5417 vizualizari

 

Specialitatea casei, o realizez atat sub forma de tort, cat si sub forma de prajitura. Datorita acestei prajituri mi-am facut blogul .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr nuci - 350 gr macinate si 150 gr pentru ornat
  • 500 gr zahar pudra - cumparat, nu facut in casa
  • 1 lingura lamaie
  • 9 oua ( de stat, deoarece au albusul mare )
  • 6 lingurite de ness ( sau cicoare pudra )
  • 300 gr unt
  • 200 gr zahar tos
  • Dimensiunea tavii :25*35 cm sau diametrul formei = 26 cm.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ness:

Foile :

Se bat albusurile cu un praf de sare, adaugandu-se treptat zaharul pudra si zeama de lamaie. Se adauga cele 350 gr de nuci, amestecand usor cu telul pana la incorporare.Impartim compozitia in trei.Coacem foile la foc minim in tava tapetat cu hartie de copt si unt .Este coapta cand deasupra se formeaza o crusta tare si marginile sunt rumene.

Crema: 

Galbenusurile se amesteca cu zaharul tos si cele 6 lingurite de ness dizolvate intr-o lingura de apa. Se pune vasul pe foc amestecand continuu pana devine ca o ciulama. Se ia de pe foc si cat este inca fierbinte se adauga untul.

Se lasa la racit, apoi asamblam prajitura. Se aseaza prima foaie, apoi un sfert din crema si un sfert din nucile oprite pentru ornat. Se procedeaza la fel pana la ultima foaie. Se imbraca apoi cu crema ramasa si se orneaza cu nuci.

Dupa preferinta, se poate taia sub forma de patrate sau romburi......sau felie de tort.


TIPS-URI

1

foile se desprind de hartia de copt cand s-au racit complet

2

nu se pun unele peste altele, caci se lipesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ness" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de cafea