Tort cu jeleu si crema de clementine

de _Alina_ in Torturi, 11 Feb 2015 | 2262 vizualizari

 

Va plac clementinele? Noi le iubim! Suntem in stare sa mancam cate un kilogram de caciula odata. :)) Asadar am creat acest desert pentru iubitorii acestor fructe.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua foarte mari (XL)
  • 150 g zahar
  • 30 ml ulei
  • 120 g faina
  • 30 g cacao (22% grasime)
  • un praf sare
  • Jeleu clementine:
  • 400 g clementine (cantarite dupa ce au fost curatate de coaja)
  • 80 g zahar
  • 5 g gelatina granule
  • 25 ml apa rece
  • Sirop clementine:
  • 250 ml suc proaspat de clementine
  • 150 g zahar
  • Crema de clementine:
  • 400 g smantana lichida neindulcita (Pilos - 30%grasime)
  • 40 g zahar
  • 170 ml sirop clementine
  • 10 g gelatina granule
  • 50 ml apa rece
  • Crema de smantana:
  • 200 g smantana lichida neindulcita (Pilos - 30%grasime)
  • 100 g smantana obisnuita (20% grasime)
  • 80 g zahar
  • 5 g gelatina granule (Dr. Oetker)
  • 25 ml apa
  • Pt insiropat:
  • 50ml sirop de clementine
  • 80 ml apa rece
  • Glazura de ciocolata:
  • 200g ciocolata amaruie(55% cacao)
  • 300 g smantana lichida
  • Decor:
  • 200 g smantana lichida
  • 30 g zahar
  • 125 g mascarpone
  • 4-5 clementine confiate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu jeleu si crema de clementine:

Blat:


1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.


2. Separa albusurile de galbenusuri.


3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand zaharul se dizolva, iar in final spuma formata este densa si lucioasa.


4. Inglobeaza galbenusurile in albusurile spuma mixand usor. Adauga uleiul si inglobeaza-l usor cu mixerul.


5. Amesteca faina cu cacaoa, si cerne mixul in compozitie in doua transe amestecand dupa fiecare transa. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.


6. Toarna compozitia intr-o tava cu fund detasabil (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30 minute, sau pana trece testul scobitorii.


7. Scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca complet apoi taie-l pe orizontala astfel incat sa rezulte 2 felii.




Jeleu de clementine:

1. Curati clementinele de seminte, apoi pune-le intr-un vas cu fund dublu impreuna cu zaharul. Lasa-le pe foc mediu pana cand se inmoaie, iar lichidul lasat de ele scade (cca. 5-8 min).


2. Pui clementinele in blender si le pasezi pana cand obtii o pasta fina. Dai pasta obtinuta printr-o sita deasa (ca sa obtii o pasta si mai fina). Va rezulta aproximativ 240 g de piure.


3. Pui gelatina la hidratat pentru 10 minute apoi o dizolvi in piureul caldut.


4. Pune piureul intr-o tava (17 cm diametru) cu fund detasabil tapetata cu folie alimentara, si introdu-l in frigider pentru 1 ora, apoi muta-l in congelator pentru inca 2-3 ore (eu l-am lasat la frigider cateva ore apoi l-am folosit la asamblat si din aceasta cauza s-a rupt pe margine).



Sirop de clementine:

Pune sucul proaspat stors impreuna cu zaharul intr-o cratita cu fund dublu, pe foc mediu pana cand scade si se ingroasa. Lasa-l sa se raceasca complet.


Crema de smantana:

ATENTIE! O prepari in momentul in care te apuci de asamblat.

1. Hidratezi gelatina in apa rece 10 minute, apoi o dizolvi pe baie de aburi.

2. Mixeazi smantana lichida cu zaharul pana cand devine aerata si creste in volum.

3. Adaugi smantana obisnuita (Atentie! Nu folosi smantana fermentata!) si gelatina dizolvata si mixezi pana la incorporarea lor. Apoi utilizezi crema imediat.



Crema de clementine:

ATENTIE! O prepari in momentul in care asamblezi (ai pus deja prima felie de blat, crema de smantana si jeleul de clementine).

1. Hidratezi gelatina in apa rece 10 minute, apoi o dizolvi pe bain-marie.

2. Mixezi smantana lichida cu zaharul pana cand creste in volum si devine aerata.


3. Adaugi siropul de clementine si gelatina dizolvata si racorita si mixezi pana la inglobarea lor.


Asamblare:

1. Pui prima felie de blat pe un platou intr-un inel reglabil pentru torturi, o insiropezi, pui crema de smantana si jeleul de clementine.

2. Torni deasupra crema de clementine si pui ultima felie de blat, pe care o vei insiropa. Introduci tortul in frigider pentru cel putin 4 ore.


Glazura:

Pune ciocolata rupta in bucati impreuna cu 200 g smantan lichida intr-un vas cu fund dublu pe foc mic si amesteca mereu pana cand obtii o compozitie omogena. Opresti focul, adaugi smantana lichida ramasa si amesteci pana la incorporarea totala a acesteia in compozitie.



Scoti tortul de la frigider, dai deoparte inelul si glazurezi tortul cu 3/4 din glazura de ciocolata apoi il introduci din nou in frigider pentru 30-40 de minute cel putin.

Scoti tortul, incalzesti putin glazura ramasa (cat sa devina lichida, dar sa nu fie fierbinte) si o torni deasupra tortului.



Pentru decor mixezi smantana lichida cu zaharul pana cand creste in volum si devine aerata. Adaugi mascarponele si mixezi pana cand acesta este total inglobat in frisca. Pui crema astfel obtinuta intr-un pos cu dui stea deschisa si ornezi dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu si crema de clementine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Irina 1

11.02.2015, 20:14

Wow, cred ca e un deliciu tortul, Alina!

Rocsi 1

11.02.2015, 20:50

Minunat si un mega deliciu!

_Alina_ 1

12.02.2015, 12:12

Multumesc, frumosilor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tortul meu Napoleon