Tortul meu Napoleon

de simona72 in Torturi, 18 Apr 2016 | 9811 vizualizari

 

Indiferent cum il faceti, tort sau prajitura, este minunat. Este pe lista de asteptare de ceva vreme. L-am degustat la intalnirea bucatarasilor de la Bran, facut de draga noastra Dia si tot de la ea m-am inspirat pentru el. Citind si alte retete am vazut ca poate fi combinat si cu dulceata. Pentru ca tuturor celor pasionati le place sa-si lase amprenta, nu m-am putut abtine si pentru tortul meu Napoleon am facut un jeleu de mango. Imi place la maxim aroma fructului si pentru ca tortul era cu dedicatie, am vrut sa iasa ceva deosebit.
 
L-am facut cu drag pentru familia mea, am inlocuit zaharul cu indulcitor pentru ca socrul meu este diabetic, iar in felul acesta sarbatoritul s-a delectat fara probleme cu o felie generoasa de tort. Mi-a saltat inima de bucurie cand am vazut cum ii luceau ochii lui „tataie” la vederea tortului, s-a bucurat mai ceva ca un copil…Va doresc si voua sanatate si viata lunga parintilor, sa va bucurati de ei!!!

 

INGREDIENTE

250 gr unt 82%grasime

  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 1 lingura otet de mere
  • 3 linguri votca sau gin
  • 1 lingurita mica sare
  • 80 ml apa rece
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 5-6 linguri indulcitor pulbere
  • 600 ml lapte
  • 1 pastaie vanilie
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 2 linguri faina
  • 100 gr unt 82%grasime
  • Pentru jeleu:
  • 1 fruct mango
  • 1 lingura indulcitor pulbere
  • 2-3 linguri apa
  • Pentru imbracat tortul:
  • 2 linguri crema
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 cutie mica branza pufoasa cu smantana de la Delaco
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul meu Napoleon:

Pentru foi: am ales modul cel mai simplu, la robotul de bucatarie. In bolul robotului am pus untul rece taiat cubulete si faina. Am mixat pana amestecul a devenit nisipos. Am amestecat celelalte ingrediente intr-un bol si le-am adaugat la aluat. Am mixat pana ce aluatul a inceput sa se desprinda de pe peretii vasului. Daca este prea moale mai adaugati 1-2 linguri faina. Nu este necesar sa mixati mult, pana ingredientele se amesteca si aluatul capata consistenta…Se pune aluatul format in folie alimentara si se da la frigider pentru 1-2 ore. Impartim aluatul in 11 parti(mi-au iesit mie), aproximativ egale. Luam cate doua bucati de aluat, iar restul le tinem la frigider. Lucram cu doua foi deodata: luam o bucata de hartie de copt, presaram faina deasupra, intindem cu sucitorul bucata de aluat intr-o foaie rotunda, deasupra punem o forma rotunda(eu am folosit una de 22 cm), decupam cu un cutit bine ascutit. Marginile le coacem impreuna cu foaia la cuptorul incins la 180 grade pentru 5-6 minute, pana incep sa se rumeneasca in totalitate. Cat timp sta in cuptor prima foaie noi ne ocupam de urmatoarea, pe o alta hoaie de copt. Cand este gata prima foaie de copt, o dam deoparte cu tot cu hartia de copt, iar in tava o punem pe urmatoarea. NU se prind foile de hartia de copt, este suficient sa inclinam hartia si foaia aluneca singura. Procedam la fel cu restul de foi pana le terminam de copt pe toate.

Pentru jeleul de mango: indepartam coaja de pe fruct, il taiem cubulete, il punem in vasul blenderului Breville Blend-Active® Pro, adaugam apa si pasiram pana obtinem un piure fin. Punem continutul intr-un ibric, adaugam indulcitorul si fierbem pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca.

Pentru crema: punem la fiert 400 ml lapte. Taiem pastaia de vanilie in jumatate pe lungime, scoatem semintele cu varful unui cutit, le punem in lapte si lasam sa dea un clocot. Galbenusurile le amestecam cu indulcitorul, adaugam amidonul, faina si laptele rece. Amestecam bine cu un tel tip para pana faina s-a desfacut si nu exista cocoloase. Se poate trece si printr-o strecuratoare… Se adauga laptele fierbinte la amestecul cu galbenusuri, se amesteca mereu cu telul, se transfera tot continutul inapoi in vas, se pune pe foc si se lasa pana crema se ingroasa. Atentie sa nu se prinda, se amesteca si se supravegheaza crema…Se da deoparte, se adauga untul taiat cuburi, se amesteca pana untul s-a topit. Se pune folie alimentara peste crema, se lasa sa se raceasca apoi se da la frigider pentru 1-2 ore.

Asamblare: o forma rotunda de tort sau nu, se captuseste bine cu folie alimentara. Se pune prima foaie, se adauga 2 linguri crema, se intinde crema cu dosul unei linguri, se pune urmatoarea foaie, se apasa foarte usor, se adauga crema. Se alterneaza foaie crema, dupa 3 sau 4 foi se pune jumatate din jeleul de mango,  foaie, apoi crema, foaie, restul de jeleu si se contiua cu foaie si crema pana le terminam de asamblat. Se inveleste bine tortul cu marginile de la foile alimentare, se da la frigider pentru aproximativ 22-24 ore. A doua zi am pus o farfurie peste tort(sau o alta greutate) si am mai lasat la frigider inca 4-5 ore. Am scos tortul din folie si forma de tort si l-am pus pe un platou.

 

Pentru imbracat tortul: am mixat frisca pana am ajuns la consistenta dorita. Am adaugat branzica pufoasa cu smantana, am mixat cu grija sa nu se taie frisca si sa se intareasca, am adaugat la final 2 linguri din crema de vanilie, am mixat pana la incorporare. Cu acest amestec am imbracat tortul, iar marginile de la foi le-am maruntit bine si le-am pus peste crema de frisca. 

TIPS-URI

1

· Pentru ca nu ramane crema suficienta pentru ornarea tortului este de preferat sa faceti mai multa, asta daca nu doriti sa procedati la fel ca si mine….

2

· Marginile de la foi le-am maruntit la robotul de bucatarie…daca le doriti mai mari este suficient sa le zdrobiti intre degete ·

3

Cu cat sta mai mult la frigider tortul, cu atat foile se inmoie mai bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul meu Napoleon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (49)

anca_rm 1

25.04.2016, 11:25

ce frumos tort si ce bun este . De ceva vreme e si pe lista mea ,dar inca asteapta
La multi ani !!!

silvi0ara 1

04.05.2016, 16:31

CameliaR 1

12.05.2016, 11:45

Vai de mine, ce minunatie! De ceva vreme am si eu pe lista mea acest tortulet!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1780 puncte

Gherca Daniela

1526 puncte

Catalina L

1457 puncte

Valclaudia

1449 puncte

Constelatialeu

1152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mousse de fructe