Tort de ciocolata

de Laly in Torturi, 20 Apr 2010 | 1619 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLATUL:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • un praf de sare
  • 5 linguri ulei
  • esenta rom,vanilie,lamaie
  • CREMA:
  • 500 ml frisca Hulala
  • 3 ciocolate amarui(eu am pusPrimola)
  • esente
  • SIROPUL:
  • 1 cana apa
  • 1/2 cana zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

BLATUL:


Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat bine cu un praf de sare,apoi se adauga cate putin zaharul,pana se incorporeaza tot.


Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare.


Se adauga uleiul,esentele si se amesteca bine.


Se adauga faina cernuta cu cacaoa.Se amesteca cu o lingura de jos in sus.


Se tapeteaza o forma de tort si se pune compozitia in ea.


Se da la cuptor pana se rumeneste usor.


Se scoate si se lasa la racit.


CREMA:


Se rupe ciocolata bucatele.Frisca se pune la fiert la foc mic intr-un vas cu fundul mai gros sa nu se afume.


Se adauga ciocolata si se amesteca cu o lingura de lemn pana se topeste bine ciocolata.Se da la frigider pana se intareste.


Cand este tare se bate cu mixerul pana se umfla si capata o textura de crema fina.Se adauga esentele.


Se face un sirop care se lasa la racit.


Se taie blatul in 3 parti.Se insiropeaza primul blat,se adauga crema,blat,crema,blat si crema.


Se orneaza cu frisca colorata sau dupa imaginatia fiecaruia.

 

TIPS-URI

1

In crema se pot pune si fructe din compot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Rocsi 1

20.04.2010, 11:05

nadina73 1

20.04.2010, 18:05

arat bine ,dar sectiune taiata?

nadina73 1

20.08.2010, 00:30

am revenit cu furcile 5 la numar

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema ganache si visine