Tort cu crema de iaurt si afine

de katty in Torturi, 10 Feb 2015 | 3177 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 1 lingura cacao,
  • 4 linguri faina
  • sirop:
  • 200 ml apa ,
  • 3 linguri zahar,
  • esenta de cafea
  • crema:
  • 280 gr iaurt,
  • 200 gr frisca lichida,
  • 300 gr afine,
  • 3-4 linguri zahar,
  • 1 plic gelatina
  • decor:
  • 150 gr ciocolata+1 lingura frisca lichida ,
  • inimioare de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt si afine:

Pentru blat separati ouale ,apoi bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare.Adaugati zaharul si bateti in continuare pana zaharul se topeste si capata consistenta unei smantani groase.Adaugati galbeniusurile ,omogenizati ,apoi turnati in ploaie faina amestecata cu cacao.Amestecati usor cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza ,apoi turnati intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina .Dati la cuptorul preincalzit pana este gata .Lasati blatul sa se raceasca ,apoi taiati in doua felii pe orizontala.




Pentru sirop puneti la foc apa cu zaharul si amestecati pana se topeste zaharul.Dati jos ,lasati sa se raceasca ,apoi puneti esenta de cafea.

Pentru crema puneti afinele la foc cu zaharul si 70 ml apa ,lasati sa dea un clocot si sa se topeasca zaharul ,apoi dati jos si amestecati cu gelatina hidratata in 2 linguri apa rece.Lasati sa se racoreasca ,apoi amestecati cu iaurtul ,apoi cu frisca batuta spuma tare.

Montati tortul in forma in care a fost copt blatul ,alternand feliile de blat insiropate cu crema.Lasati la rece 1-2 ore ,apoi scoateti tortul pe un suport.Turnati deasupra ciocolata topita la bain-marie cu frisca lichida,apoi presarati inimioarele de zahar.Lasati la rece pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

dantes 1

11.02.2015, 08:31

Delicios!

Criss 1

11.02.2015, 10:00

_Alina_ 1

11.02.2015, 11:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru prieteni