Tort cu crema de iaurt si afine

de katty in Torturi, 10 Feb 2015 | 3018 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 1 lingura cacao,
  • 4 linguri faina
  • sirop:
  • 200 ml apa ,
  • 3 linguri zahar,
  • esenta de cafea
  • crema:
  • 280 gr iaurt,
  • 200 gr frisca lichida,
  • 300 gr afine,
  • 3-4 linguri zahar,
  • 1 plic gelatina
  • decor:
  • 150 gr ciocolata+1 lingura frisca lichida ,
  • inimioare de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt si afine:

Pentru blat separati ouale ,apoi bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare.Adaugati zaharul si bateti in continuare pana zaharul se topeste si capata consistenta unei smantani groase.Adaugati galbeniusurile ,omogenizati ,apoi turnati in ploaie faina amestecata cu cacao.Amestecati usor cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza ,apoi turnati intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina .Dati la cuptorul preincalzit pana este gata .Lasati blatul sa se raceasca ,apoi taiati in doua felii pe orizontala.




Pentru sirop puneti la foc apa cu zaharul si amestecati pana se topeste zaharul.Dati jos ,lasati sa se raceasca ,apoi puneti esenta de cafea.

Pentru crema puneti afinele la foc cu zaharul si 70 ml apa ,lasati sa dea un clocot si sa se topeasca zaharul ,apoi dati jos si amestecati cu gelatina hidratata in 2 linguri apa rece.Lasati sa se racoreasca ,apoi amestecati cu iaurtul ,apoi cu frisca batuta spuma tare.

Montati tortul in forma in care a fost copt blatul ,alternand feliile de blat insiropate cu crema.Lasati la rece 1-2 ore ,apoi scoateti tortul pe un suport.Turnati deasupra ciocolata topita la bain-marie cu frisca lichida,apoi presarati inimioarele de zahar.Lasati la rece pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 35 %
259.99 lei
169.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

dantes 1

11.02.2015, 08:31

Delicios!

Criss 1

11.02.2015, 10:00

_Alina_ 1

11.02.2015, 11:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau paste

de xana 5

la 15:40

Bulion

de Lau 9

la 13:00

RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si iaurt