Tort mille-feuille cu crema de urda

de loredanaaa in Torturi, 27 Feb 2013 | 3037 vizualizari

 

Este usor de facut dar si gustos.Puteti folosi si alta crema,mie mi-a placut mult cu urda,iar foile nu trebuie sa le insiropati ca se insiropeaza de la crema.

 

INGREDIENTE

  • 500 g urda
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • indulcitor sau zahar
  • aluat foietaj (frantuzesc)
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort mille-feuille cu crema de urda:

- un aluat de foietaj cumparat care are 2 foi in el, fiecare am impartit-o in jumatate si asa am avut 4 foi de tort din fiecare. 

- fiecare foaie de aluat se intinde cu facaletul

-pentru a face foile toate de aceeasi dimensiune, masurati pe o foaie de copt, o taiati si asa veti masura si restul foilor intinse dupa aceasta hartie.

-apoi cu o furculita intepati bine toata foaia si o dati la cuptor, la temperatura medie - 180 grade

-lasati pana se rumeneste bine, apoi o scoateti si o lasati sa se racoreasca bine pe un platou sau un fund

- coaceti toate cele 4 foi, le lasati sa se raceasca 

-se amesteca bine  intr-un castron urda, coaja de lamaie, zaharul vanilat,esenta  si inlocuitorul de zahar  sau zaharul pana devine o crema.

- puneti un strat  de crema pe fiecare - intindeti in asa  fel sa  va ajunga crema  si pentru ornat deasupra(eu am facut floare din capsuni si am pus nuca de cocos deasupra)

-tortul  il puneti la rece pentru  4-5 ore - asta-i cea mai importanta parte, sa se inmoaie bine.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort mille-feuille cu crema de urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

27.02.2013, 11:01

loredanaaa 1

02.03.2013, 11:12

multumesc bya,merisor,motan,diacona,rocsi

babi5 1

05.09.2013, 07:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Ecler Dukan