Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Este usor de facut dar si gustos.Puteti folosi si alta crema,mie mi-a placut mult cu urda,iar foile nu trebuie sa le insiropati ca se insiropeaza de la crema.
- un aluat de foietaj cumparat care are 2 foi in el, fiecare am impartit-o in jumatate si asa am avut 4 foi de tort din fiecare.
- fiecare foaie de aluat se intinde cu facaletul
-pentru a face foile toate de aceeasi dimensiune, masurati pe o foaie de copt, o taiati si asa veti masura si restul foilor intinse dupa aceasta hartie.
-apoi cu o furculita intepati bine toata foaia si o dati la cuptor, la temperatura medie - 180 grade
-lasati pana se rumeneste bine, apoi o scoateti si o lasati sa se racoreasca bine pe un platou sau un fund
- coaceti toate cele 4 foi, le lasati sa se raceasca
-se amesteca bine intr-un castron urda, coaja de lamaie, zaharul vanilat,esenta si inlocuitorul de zahar sau zaharul pana devine o crema.
- puneti un strat de crema pe fiecare - intindeti in asa fel sa va ajunga crema si pentru ornat deasupra(eu am facut floare din capsuni si am pus nuca de cocos deasupra)
-tortul il puneti la rece pentru 4-5 ore - asta-i cea mai importanta parte, sa se inmoaie bine.
Pofta Buna!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult