Tort cu crema de nuca de cocos verde

de Sidy in Torturi, 27 Iul 2011 | 3002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua+1 galbenus
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri apa
  • 1 budinca de nuca de cocos
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf pentru frisca
  • 1 glazura caramel
  • nuca de cocos verde
  • zmeura si mure pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de nuca de cocos verde:

Se face un pandispan din primele cinci ingrediente si se pune la copt in cuptorul dinainte incalzit.( albusurile se bat spuma , galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat pina isi dubleaza volumul).


Adaugam faina cu praful de copt si apa daca este nevoie.


Amestecam incet cu lingura albusurile batute spuma.


Pandispanul se pune la copt in forma rotunda (captusita cu hartie de copt)

Cat timp se coace blatul se prepara budinca de nuca de cocos conform indicatiilor de pe lic. La fel se prepara frisca.

Se poate face un sirop din 400 ml apa si 200 g zahar care se lasa sa se raceasca dupa ce au dat in clocot.


Se adauga esenta de rom in sirop. Cu acest sirop sau cu ce sirop preferati se pot insiropa cele doua bucati ale blatului.

Dupa ce blatul s-a copt si s-a racit , se taie in doua si se umple cu budinca de cocos racita in care am pus doua linguri nuca de cocos verde.

Se prepara glazura caramel conform indicatiilor si se pune glazura deasupra tortului.


Acesta se orneaza cu nuca de cocos verde, mure , zmeura si frisca..


Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Dupa ce este gata asamblat, tortul se lasa la rece 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de nuca de cocos verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

27.07.2011, 19:42

ce frumos e

alinutzika 1

27.07.2011, 23:10

ce culoare placuta si interesanta are.....

adry88 1

10.08.2011, 12:28

arata nemaipomenit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort Raffaello