Tort cu crema de nuca de cocos verde

de Sidy in Torturi, 27 Iul 2011 | 4655 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua+1 galbenus
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri apa
  • 1 budinca de nuca de cocos
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf pentru frisca
  • 1 glazura caramel
  • nuca de cocos verde
  • zmeura si mure pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de nuca de cocos verde:

Se face un pandispan din primele cinci ingrediente si se pune la copt in cuptorul dinainte incalzit.( albusurile se bat spuma , galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat pina isi dubleaza volumul).

Adaugam faina cu praful de copt si apa daca este nevoie.

Amestecam incet cu lingura albusurile batute spuma.

Pandispanul se pune la copt in forma rotunda (captusita cu hartie de copt)
Cat timp se coace blatul se prepara budinca de nuca de cocos conform indicatiilor de pe lic. La fel se prepara frisca.
Se poate face un sirop din 400 ml apa si 200 g zahar care se lasa sa se raceasca dupa ce au dat in clocot.

Se adauga esenta de rom in sirop. Cu acest sirop sau cu ce sirop preferati se pot insiropa cele doua bucati ale blatului.
Dupa ce blatul s-a copt si s-a racit , se taie in doua si se umple cu budinca de cocos racita in care am pus doua linguri nuca de cocos verde.
Se prepara glazura caramel conform indicatiilor si se pune glazura deasupra tortului.

Acesta se orneaza cu nuca de cocos verde, mure , zmeura si frisca..

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Dupa ce este gata asamblat, tortul se lasa la rece 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de nuca de cocos verde" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de vanilie si fructe