Tort cu crema de nuci si rom

de claudiaO in Torturi, 10 Noi 2014 | 4518 vizualizari

 

Daca tot mi-am sarbatorit sotul in acest week end, nu se putea sa nu ii fac si un tort.
De acesta data am incercat ceva nou, crema cu nuci...rezultatul ...super bun!

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri ulei,
  • 5 linguri cu zahar tos,
  • un praf de sare,
  • 5 linguri cu faina;
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
Crema:
  • 400 gr nuca,
  • 1 plic de budinca de vanilie,
  • 600 gr smantana dulce 30%,
  • 2 plicuri intaritor de frisca,
  • 2 linguri esenta de rom,
  • 120 gr zahar pudra vanilat
Sirop:
  • dulceata de visine
decor: cateva visine din dulceata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de nuci si rom:

Mai intai separam ouale; galbenusurile le frecam cu o lingura cu uleiul, iar albusul il batem spuma tare cu praful de sare. Dupa ce s-au batut bine, adaugam cate putin din galbenus, iar la final adaugam faina si esenta de vanile. Tapetam o tava de 30x40  cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 20-25 minute. Pentru sigurnata facem testul cu scobitoarea.

Prajim putin nuca si indepartam foitele maron;dupa ce s-a racit bine o macinam fin la robot. Smantana o amestecam usor cu zaharul si o batem pana obtinem o frisca densa, apoi dam la rece.

Budinca o pregatim dupa instructiunile de pe plic si o lasam sa se raceasca bine. Amestecam frisca cu nuca si romul, apoi incorporam budinca de vanilie.

Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in 3 fasii egale. Ungem fiecare foaie cu sirop din dulceata apoi punem crema de nuca. Rulam si asezam sulul in picioare.In continuare procedam la fel si cu celelelate 2 fasii de balt si le asezam in continuarea primului sul. Imbracam tortul in crema ramasa si il orman dupa preferinta;eu am optat pt cateva bobite de visine si niste dungute cu sirop. mergea si o bordura cu nuca macinata dar nu am mai avut ;)

Se lasa la rece cateva ore bune sau cel mai bine peste noate.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de nuci si rom" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema mascarpone si nuci