Tort "Floarea soarelui"

de esmerandra in Torturi, 7 Apr 2011 | 3501 vizualizari

 

acest tort l-am faut pentru ziua soacrei mele care adora floarea soarelui....

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 330 g faina
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar de ulei
  • a pahar lapte
  • 3 oua
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lamaie suc si coaja rasa
  • 1 esenza de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 1 zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • fructe de padure
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Floarea soarelui":

Am folosit pahare de plastic ca masura la ingrediente.


Se amesteca toate ingredientele si se pune blatul intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace la 180° pentru aproximativ 20 minute.


Intre timp se pregateste crema: Se pune lapte la incalzit cu vanilia , intr-un castron amestecam ouale , zaharul si faina.


Se adauga laptele cald la amestecul de oua putin cate putin, si se pune din nou pe foc pana fierbe si se ingroasa amestecand mereu ca sa nu se prinda.


cand e groasa se ia de pe foc si se lasa la racit.


Taiem blatul pe jumatate, punem crema, deasupra punem fructele de padure si inchidem cu cealalta parte de blat. si se decoreaza dupa placere


Eu am decorat cu frisca colorata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Floarea soarelui"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

lilik 1

09.04.2011, 04:12

La multi ani soacrei si multa sanatate f frumos tortul

adry88 1

01.06.2011, 11:08

superb

noiinbucatarie 1

27.12.2016, 12:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina