Desert tort Fanta

de mirela0911 in Torturi, 14 Oct 2018 | 16484 vizualizari

 

Copiilor mei le place tare mult prajitura Fanta, iar de data aceasta am zis sa incerc si in varianta de tort. Au fost foarte incantati si bineinteles ca au cerut supliment, nu a fost de ajuns doar o felie! :D :))))

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 100 ml ulei
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt

Pt. umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 1 lgt coaja rasa de portocale
  • 2 picaturi ulei esential de portocale
  • 200 ml frisca lichida

Pt. galzura:

  • 375 ml suc fanta
  • 1 lg zahar
  • 1 plic budinca de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Fanta:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte.

Separat, galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se toarna in fir subtire uleiul si se mixeaza la viteza mica. Faina, cacaua si praful de copt se amestca. Se toarna peste galbenusuri si se mixeaza bine pana se incorporeaza. Peste aceasta compozitie se pun albusurile spuma in 2-3 reprize, incorporandu-le cu ajutorul unei spatule. Se toarna amestecul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 35-40 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa 5 minute, apoi se pune pe un gratar la racit. Dupa ce s-a racit bine, se taie in doua pe orizontala.

Crema: Se mixeaza branza cu zaharul pudra, coaja rasa de portocala si picaturile de ulei de portocala. Se toarna in 2 reprize frisca lichida si se mixeaza pana devine mai consistenta. Se lasa deoparte.

Pe un platou se asaza inelul de la forma in care s-a copt blatul, se pune o folie alimentara si se asaza primul blat. Se toarna jumatate din cantitatea de branza, se niveleaza si se asaza al doilea blat. Se pune restul de crema si se nivelaza.

Intr-o craticioara se pune praful de budinca, zaharul si se toarna sucul. Se amesteca cu un tel si se pune pe foc mic. Se lasa pana se ingroasa, amestecand continuu. Se lasa 1 minut sa se racoreasca, apoi se toarna peste stratul de branza. Se niveleaza frumos si se da la rece, de preferat peste noapte.

A doua zi se scoate tortul de la frigider, se indeparteaza inelul, apoi folia alimentara. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cine prefera, poate sa imbrace tortul pe partile laterale cu frisca.

2

Diametrul tavii folosite este de 21 cm.

3

Daca doriti un tort cu un singur strat, folositi o tava cu diametrul mai mare si eventual mai putina branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Fanta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă adaptata