Tort de ciocolata fructat

de miremirc in Torturi, 12 Iun 2012 | 9731 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat alb :
  • 2 oua
  • 3 lg faina
  • 1 lg ulei
  • 2 lg zahar
  • 1/2 lgt praf de copt
  • Blat maro :
  • 2 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 100 g zahar
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 3 lg faina
  • 50 g unt
  • Crema ciocolata :
  • 3 galbenusuri
  • 1 albus
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • 160 g zahar pudra
  • 1 plic gelatina granulata Dr. Oetker
  • 5 banane
  • Decor :
  • 300 g capsuni
  • 4 kiwi
  • 1 plic tort gelee Dr. Oetker transparent
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g fulgi migdale prajite
  • Pentru insirop blat maro :
  • 3 lg lichior Carolans (sau orice alt lichior aveti..
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata fructat:

Blat alb : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, mixand pana se topeste tot zaharul, adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Compozitia o intindem intr-o forma de tort (d=25 cm), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor. Lasam sa se raceasca in forma, apoi scoatem blatul.


Blat maro : Pe baie de aburi sau intr-o craticioara cu fund dublu topim ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Batem albusurile spuma tare , adaugam zaharul,apoi galbenusurile pe rand. la final incorporam ciocolata topita si racita si faina. Turnam compozitia in forma de tort (d=25 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit , timp de 15-20 minute. Lasam sa se raceasca, apoi scoatem din forma de tort.


Crema ciocolata : hidratam gelatina in 50 ml apa rece, timp de 5 minute. Topim ciocolata pe baie de aburi. Luam de pe foc si adaugam gelatina. Amestecam pentru a se topi gelatina. Batem galbenusurile spuma cu zaharul pudra, adaugam albusul mixat si el spuma tare. Omogenizam cele 2 compozitii. Peste ele adaugam ciocolata topita si frisca batuta spuma.


Asamblare : In forma de tort punem blatul maro - 3 lg lichior Carolans - 1/2 crema ciocolata- 5 banane intregi decojite- 1/2 crema de ciocolata - blat alb. Dam la frigider pentru cel putin 3 ore.


Decor : prajim fulgii de migdale intr-o craticioara pe foc mic.


Scoatem tortul din forma. Deasupra asezam capsuni taiate felii, kiwi feliat. Gelatina de la Dr.Oetker o pregatim conform instructiunilor de pe ambalaj si o turnam peste fructe. Batem 100 ml frisca lichida spuma tare si imbracam marginile tortului cu ea. Fulgii de migdale prajite ii asezam cu multa grija peste frisca .


Exceptional ! Incercati-l ca merita !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata fructat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

anomisana 1

16.06.2012, 10:52

Arata minunat si cred ca nici gustul nu e de lasat.

mica67 1

12.09.2012, 18:13

l-am facut si eu,este un deliciu

Doralinda 1

15.10.2012, 23:02

Foarte bine arata, il voi incerca si eu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher