Tort de ciocolata fructat

de miremirc in Torturi, 12 Iun 2012 | 8461 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat alb :
  • 2 oua
  • 3 lg faina
  • 1 lg ulei
  • 2 lg zahar
  • 1/2 lgt praf de copt
  • Blat maro :
  • 2 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 100 g zahar
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 3 lg faina
  • 50 g unt
  • Crema ciocolata :
  • 3 galbenusuri
  • 1 albus
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • 160 g zahar pudra
  • 1 plic gelatina granulata Dr. Oetker
  • 5 banane
  • Decor :
  • 300 g capsuni
  • 4 kiwi
  • 1 plic tort gelee Dr. Oetker transparent
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g fulgi migdale prajite
  • Pentru insirop blat maro :
  • 3 lg lichior Carolans (sau orice alt lichior aveti..
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata fructat:

Blat alb : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, mixand pana se topeste tot zaharul, adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Compozitia o intindem intr-o forma de tort (d=25 cm), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor. Lasam sa se raceasca in forma, apoi scoatem blatul.

Blat maro : Pe baie de aburi sau intr-o craticioara cu fund dublu topim ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Batem albusurile spuma tare , adaugam zaharul,apoi galbenusurile pe rand. la final incorporam ciocolata topita si racita si faina. Turnam compozitia in forma de tort (d=25 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit , timp de 15-20 minute. Lasam sa se raceasca, apoi scoatem din forma de tort.

Crema ciocolata : hidratam gelatina in 50 ml apa rece, timp de 5 minute. Topim ciocolata pe baie de aburi. Luam de pe foc si adaugam gelatina. Amestecam pentru a se topi gelatina. Batem galbenusurile spuma cu zaharul pudra, adaugam albusul mixat si el spuma tare. Omogenizam cele 2 compozitii. Peste ele adaugam ciocolata topita si frisca batuta spuma.

Asamblare : In forma de tort punem blatul maro - 3 lg lichior Carolans - 1/2 crema ciocolata- 5 banane intregi decojite- 1/2 crema de ciocolata - blat alb. Dam la frigider pentru cel putin 3 ore.

Decor : prajim fulgii de migdale intr-o craticioara pe foc mic.

Scoatem tortul din forma. Deasupra asezam capsuni taiate felii, kiwi feliat. Gelatina de la Dr.Oetker o pregatim conform instructiunilor de pe ambalaj si o turnam peste fructe. Batem 100 ml frisca lichida spuma tare si imbracam marginile tortului cu ea. Fulgii de migdale prajite ii asezam cu multa grija peste frisca .

Exceptional ! Incercati-l ca merita !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata fructat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

anomisana 1

16.06.2012, 10:52

Arata minunat si cred ca nici gustul nu e de lasat.

mica67 1

12.09.2012, 18:13

l-am facut si eu,este un deliciu

Doralinda 1

15.10.2012, 23:02

Foarte bine arata, il voi incerca si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!