Tort cu crema de portocale si blat cu cacao

de mihasara in Dulciuri, 12 Noi 2015 | 1916 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 6 oua
    • 250 gr zahar
    • 300 gr faina
    • 10 linguri apa
    • 1 praf de copt
    • coaja de la o lamaie
    • 1 plic zahar vanilat
    Crema:
    • 2 linguri amidon
    • 250 ml suc natural de portocale
    • 350 ml frisca lichida
    • cateva picaturi de esenta de portocala
    • 4 linguri de zahar
    Glazura:
    • 100g ciocolata amaruie
    • 50ml frisca lichida.
    Sirop:
    • 100 ml apa
    • 150 ml suc natural de portocale
    • 2-3 linguri de zahar
    • esenta de portocala
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de portocale si blat cu cacao:

Blat:



  1. Separam albusurile de galbenusuri.

  2. Frecam galbenusurile cu zaharul adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se topeste zaharul si galbenusurile se albesc.

  3. Amestecam faina cu praful de copt si adaugam cate putin in amestecul de galbenusuri.

  4. Batem spuma albusurile si le adaugam peste galbenusuri.

  5. Tapetam o forma de tort sau o cratita de 28-30cm, turnam compozitia si dam la cuptor la 180 grade pentru 35-40 de minute.

  6. Inlocuim 2-3 linguri de faina cu 2-3 linguri de cacao.

  7. Eu sunt de parere ca,in cazul blaturilor si a checurilor, testul cu scobitoarea este sfant.

  8. Il scoatem pe un gratar sau pe un prosop si il lasam sa se raceasca.

  9. Il feliem si il umplem cu ce fel de crema dorim.


Crema:



  1. Dizolvam amidonul in 50 ml suc de portocale.

  2. Punem restul de suc pe foc si adaugam zaharul.

  3. Amestcam pana se topeste zaharul, luam de pe foc si turnam amestecul cu amidon.

  4. Punem vasul pe fos si amestecam continuu, pana se ingroasa crema si este usor sticolasa.

  5. Lasam sa se raceasca si in tampul asta batem frisca.

  6. Crema de portocale o adaugam peste frisca.

  7. Adaugam cateva picaturi de esenta de portocale si lasam crema la rece, cel putin 30 de minute.


Sirop:



  1. Intr-un vas punem apa, sucul de portocale si zaharul si il fierbem pana are consistenta unui sirop.

  2. Il lasam sa se raceasca si picuram esenta de portocale.


Glazura:



  1. Topim ciocolata cu frisca lichida pe baie dse abur sau la microunde.

  2. Lasam putin sa se raceasca si o intidem peste prajitura.

  3. Presaram decoruri de zahar sau oricealtceva doriti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de portocale si blat cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

12.11.2015, 20:05

Delicios si aromat!

-Licurici- 1

14.11.2015, 13:50

Bya Ralu 1

15.11.2015, 17:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Briose cu spuma de piersici - Reteta nr. 250!