Spaghete cu branza

de Adi in Dulciuri, 13 Iul 2015 | 1613 vizualizari

 

Acesta este unul dintre deserturile copilariei mele, pe care mama il prepara aproape saptamanal.
Este o reteta simpla, pe care incepusem sa o prepar si eu in lipsa mamei, iar acum aducandu-mi aminte de ea, am zis sa-mi reimprospatez memoria.

 

INGREDIENTE

  • 300 g spaghete
  • apa 3:1 ca si volum, fata de spaghete
  • 1 lingurita sare
  • 250 g branza de vaci, proaspata
  • 250 g branza telemea, veche
  • 5 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 3 oua
  • 50 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu branza:

Se pune apa la fiert, impreuna cu sarea, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga spaghetele, rupte in doua.


Se lasa la fiert pana cand isi dubleaza volumul si sunt bine patrunse, apoi se scurge apa, rasturnand spaghetele intr-o sita, se trec prin jet de apa rece si se lasa la scurs.


Se amesteca branza proaspata cu branza sarata sfaramata, se adauga zaharul, esenta, zaharul vanilat, ouale si se omogenizeaza bine.


Se unge o forma termorezistenta cu unt, apoi se intind in ea spaghetele amestecate cu 1/3 din compozitia de branza.


Restul de branza se intinde deasupra spaghetelor.


Se da forma la cuptor pentru 35-40 de minute, pana cand se rumeneste bine budinca pe margini.


Se serveste atat calda cat si rece.


Este foarte buna, usor dulce si cu aroma puternica de vanilie!

 

TIPS-URI

1

Se mai pot adauga coji rase de lamaie sau portocale.

2

Daca se doresc mai dulci, se pot decora cu zahar tos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

dantes 1

14.07.2015, 08:38

Foarte bune!

Rocsi 1

14.07.2015, 20:27

Ce bine arata. Bravo!

anca_rm 1

15.07.2015, 10:38

arata delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Desert tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Desert chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni