Spaghete cu branza

de Adi in Dulciuri, 13 Iul 2015 | 1072 vizualizari

 

Acesta este unul dintre deserturile copilariei mele, pe care mama il prepara aproape saptamanal.
Este o reteta simpla, pe care incepusem sa o prepar si eu in lipsa mamei, iar acum aducandu-mi aminte de ea, am zis sa-mi reimprospatez memoria.

 

INGREDIENTE

  • 300 g spaghete
  • apa 3:1 ca si volum, fata de spaghete
  • 1 lingurita sare
  • 250 g branza de vaci, proaspata
  • 250 g branza telemea, veche
  • 5 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 3 oua
  • 50 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu branza:

Se pune apa la fiert, impreuna cu sarea, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga spaghetele, rupte in doua.


Se lasa la fiert pana cand isi dubleaza volumul si sunt bine patrunse, apoi se scurge apa, rasturnand spaghetele intr-o sita, se trec prin jet de apa rece si se lasa la scurs.


Se amesteca branza proaspata cu branza sarata sfaramata, se adauga zaharul, esenta, zaharul vanilat, ouale si se omogenizeaza bine.


Se unge o forma termorezistenta cu unt, apoi se intind in ea spaghetele amestecate cu 1/3 din compozitia de branza.


Restul de branza se intinde deasupra spaghetelor.


Se da forma la cuptor pentru 35-40 de minute, pana cand se rumeneste bine budinca pe margini.


Se serveste atat calda cat si rece.


Este foarte buna, usor dulce si cu aroma puternica de vanilie!

 

TIPS-URI

1

Se mai pot adauga coji rase de lamaie sau portocale.

2

Daca se doresc mai dulci, se pot decora cu zahar tos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

dantes 1

14.07.2015, 08:38

Foarte bune!

Rocsi 1

14.07.2015, 20:27

Ce bine arata. Bravo!

anca_rm 1

15.07.2015, 10:38

arata delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si bezea