Tort cu crema de vanilie si alune

de Dea_Dea in Torturi, 10 Dec 2013 | 6843 vizualizari

 

Este tortul facut de Sf. Andrei!

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un plic praf de copt
  • CREMA
  • 625 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 6 linguri amidon
  • 300 ml frisca lichida
  • 150 gr alune fara sare
  • SIROP
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
  • GLAZURA:
  • 150 gr ciocolata
  • 25 gr unt
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 ml frisca lichida batuta
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si alune:

Blatul:


Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina cu praful de copt , iar la final cacaoa.Se pune in tava unsa sau cu hartie de copt (28 cm), se da la cuptor 30 -40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.


Crema:


500 ml lapte , cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc. Cu laptele ramas(125 ml) dizolvam amidonul intr-un castron. Cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca , turnam amidonul si amestecam continuu sa nu faca cocoloase.Se lasa la racit , iar cand este rece batem frisca si o incorporam in crema. La final adaugam si alunele tocate, nu foarte mic.


Sirop:


Se pune apa intr-un castron si zaharul, se amesteca pana se dizolva zaharul si se adauga esenta de rom.


Glazura:


Ciocolata se rupe bucati , se adauga untul si frisca lichida si se pun pe foc mic sau pe abur sa se omogenizeze. Se lasa la racorit. Se bat si cei 200 ml frisca lichida.


Asamblare:


Blatul se taie in 3 (2 taieturi), se insiropeaza fiecare parte. O felie de blat se pune pe platou si se pune crema 1/3, apoi cealalta parte de blat,crema , iar blat si cu crema ramasa imbracam si tortul. Se imbraca apoi marginile in frisca si se ridica putin , apoi glazuram.




 

TIPS-URI

1

In loc de alune se poate folosi miez de nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Dea_Dea 1

10.12.2013, 14:10

ione24 1

10.12.2013, 14:11

Se poate folosi faina in loc de amidon la crema???

Dea_Dea 1

10.12.2013, 23:25

Ione da se poate! Cu amidon este crema mai fina!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
La multi ani mama!