tort cu crema de vanilie si crema de visine

de ionix in Torturi, 5 Ian 2010 | 8275 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat  :
  • 14 linguri de zahar     
  • 10 oua   
  • 4 linguri cacao        
  • circa 100 g faina    
  • 1 praf de copt 
  • o lingurita de rom·   
  •                              
 Crema 
  • 400 ml lapte                                                       
  • 6 plicuri zahar vanilat                                                      
  • 8 galbenusuri                                                      
  • 5 linguri faina 
  • 500 g unt (2 pachete si jumatate)                                                      
  • 250 g zahar pudra
  • visine din compot
Glazura
  • frisca naturala 
  • o ciocolata de lapte
  • visine din compot
Sirop:
  • Am folosit zeama de la compotul de visine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA tort cu crema de vanilie si crema de visine:

 

Prepararea cremei:

Se incepe cu crema pentru ca trebuie racita.

Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat si faina, avand grija sa nu facem cocoloase.

Apoi se toarna laptele mixand bine.

Compozitia formata se pune la foc mic amestecand cu telul mereu pentru a nu se prinde de fundul cratitei.

Se lasa pe foc pana incepe sa se ingroase bine, apoi se lasa la racit.

Intre timp, cat se raceste crema se freaca untul spuma impreuna cu zaharul pudra. 

Se freaca pana cand nu se mai simte zaharul.

Cand crema s-a racit de tot se adauga treptat peste unt si se freaca bine .

Crema facuta se imparte in doua parti.

Se scot visine din compot si se lasa la scurs. 

Dupa ce s-au scurs visinile se adauga intr-una din portii si se mixeaza bine.

Astfel avem doua creme, o crema de visine si una de vanilie.

 

Prepararea blatului:

Se spala bine ouale si se separe galbenusurile de albusuri.

Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul.

Apoi se adauga galbenusurile, cacaoa, romul si praful de copt si se bate bine.

Se adauga faina ,se amesteca bine .

Aluatul se imparte in doua parti egale si se toarna, una cate una,  intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se baga la cuptor la foc mic si se lasa circa 15 min.. Se probeaza cu scobitoarea, sa nu fie lipicioasa.

 

Dupa ce am facut blaturile, le insiropam si le ungem cu crema. Primul strat va fi cel de vanilie apoi cel de visine.

Peste stratul de crema de visine se pune frisca, se rade ciocolata si se orneaza cu visine din compot.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "tort cu crema de vanilie si crema de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

ionix 1

06.01.2010, 13:46

m-a chinuit talentul roxy... pai, ia mataluta trenul si vino in bucale ca mai am o feliuta

Teo 1

07.01.2010, 21:28

La multi si fericiti ani!

Cris2711 1

26.11.2011, 21:48

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mac si crema de visine si mascarpone