Tort cu crema de vanilie si mure.

de dicarmencitta1957 in Dulciuri, 16 Feb 2010 | 3896 vizualizari

 

by dicarmencitta 1957
Este un tort delicios de vara, care trebuie servit doar foarte rece.

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de tarta(Carrefour).
  • 1 plic crema de vanilie de la Dr Oetker.
  • 200 ml lapte pentru plicul de crema.
  • 200 ml frica lichida Hulala.
  • 5 linguri de zahar(cine doreste mai dulce pune mai mult).
  • 1 lingurita ness.
  • 50 ml apa.
  • 1 plic Bourbon-vanille Aroma- Dr.Oetker.
  • 50 gr amaretto sau 50 gr lichior de cafea.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si mure.:

Se face mai intai crema de vanilie cu 200 ml lapte si 200 ml frisca lichida Hulala, pe care o bagam la frigider.Cand facem crema se amesteca impreuna praful de vanilie cu laptele si smantana lichida,plus cele 5 linguri de zahar se freaca intai la treapta intaia si apoi 3 minute la treapta a treia(adica tare)


Insiropam blatul de tarta cu 1 lingurita de ness,50 gr Amaretto(sau lichior de cafea) plus plicul de Bourbon-Vanille,50 ml apa si apoi turnam siropul peste blatul de tarta.Se intinde si crema de vanilie peste blat.Apoi ornam tarta cu mure pe care le-am spalat bine si le-am lasat la scurs in strecuratoare.


Dupa ce l-am ornat il bagam cel putin 2 ore la frigider,pentru ca acest tort merge servit rece.


Pofta buna !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si mure." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Rocsi 1

16.02.2010, 20:29

Teo 1

16.02.2010, 22:06

imi inchipui cat de racoritor e!

gaby_duceag 1

16.03.2010, 07:20

la multi ani sanatosi si fericiti!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat