Tort cu crema de vanilie si rom

de mihasara in Dulciuri, 18 Mai 2016 | 783 vizualizari

 

 Eu am folosit cantitati duble pentru ca am avut nevoie de un tort mai mare :).
 Drept urmare am facut 2 blaturi pe care le-am suprapus si am preparat cantitate dubla de crema.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat :
    • 3 oua
    • 1 pahar de 150 ml de zahar
    • 1/2 pahar (acelasi) de ulei
    • 1 pahar (acelasi) + 2 linguri de faina
    • 1 lingurita praf de copt
    Bezea:
    • 4 albusuri
    • 6 linguri de zahar
    • 4 linguri de nuca macinata
    Crema:
    • 300 ml frisca
    • 300 ml lapte
    • 4 galbenusuri
    • 6 linguri de zahar
    • 1plic de budinca de vanilie
    • 2linguri de esenta de rom
    • 1 lingurita de gelatina granule
    • 150de grame de stafide inmuiate in rom
    Glazura:
    • 150g de ciocolata
    • 4-5 linguri de frisca lichida
    Sirop:
    • 10 linguri de apa
    • 2 linguri esenta de rom
    • 2 linguri de zahar
    Decor:
    • 250 ml frisca
    • decoratiuni de ciocolata topita (optional)
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si rom:

Pentru blat:



  1. Batem ouale intregi cu zaharul pana se ingroasa ca o crema.

  2. Adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare.

  3. Incorporam praful de copt cu faina si o adaugam peste oua, amestecand usor.

  4. Tapetam o tava cu hartie de copt si rasturnam blatul.

  5. Batem 4albusuri si 6linguri de zahar pana obtinem o bezea ferma.

  6. Amestecam bezeaua cu nuca macinata si o intindem peste blatul din tava.

  7. Tava se introduce la cuptorul preincalzit la 150 de grade,

  8. Lasam blatul cu bezea sa se rumeneasca usor45 minute-1 ora( trebuie sa fie cat mai uscata)

  9. Scoatem tava si lasam sa se raceasca.




Pentru crema:



  1. Inmuiem gelatina in apa cat sa o acopere.

  2. Batem frisca cu o lingura de zahar pudra si o punem la rece.

  3. Mixam cele 4 galbenusuri ramase de la bezea cu zaharul si adaugam si praful de budinca.

  4. Fierbem laptele.Luam cateva linguri de lapte fierbinte si punem peste galbenusuri.

  5. Amestecam galbenusurile bine si le rasturnam in cratita cu lapte fierbinte.

  6. Amestecam tot timpul cat este pe foc.

  7. Va rezulta o cream groasa pe care o lasam la racit pana ajunge la temperatura camerei, o mai mixam din cand in cand sa nu se formeze pojghita.

  8. Dupa ce se raceste, adaugam frisca putin cate putin, mixand mereu.

  9. Punem esenta de rom si amestecam.

  10. Adaugam si stafidele bine scurse

  11. Topim gelatina si o amestecam cu 2-3 linguri de crema si apoi o adaugam la cantitatea totala de crema, amestecand pana se incorporeaza.

  12. Dam crema la frigider.




Asamblare:



  1. Desprindem blatul de pe hartia de copt si in taime in doua pe latime.

  2. Topim pe aburi ciocolata cu frisca lichida si o intindem calduta peste bezea.

  3. Dupa ce se intareste ciocolata, punem crema si o nivelam.

  4. Acoperim cu celalat blat cu ciocolata orientata spre crema.

  5. Dam la rece pana se intareste crema.

  6. Stropim blatul de sus cu sirop.

  7. Ornam cu frisca si cu ciocolata.

  8. Dam tortul la rece cel putin 2 ore inainte de a fi servit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si rom" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Renataedina 1

19.05.2016, 08:20

mihasara 1

19.05.2016, 09:26

Va multumesc!

elucubratiiculinare 1

21.05.2016, 08:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta rustica cu branza dulce si stafide