Tort cu crema de zahar ars

de Oana in Torturi, 28 Apr 2009 | 58007 vizualizari

 

Am facut mai demult acest tort, este absolut delicios!

Intai incingem cuptorul si apoi il lasam la flacara mica.

 

INGREDIENTE

       Crema de zahar ars:
  • 8 oua
  • 1 l de lapte
  • 8 linguri cu zahar pentru ars
        Blat:
  • 5 oua intregi
  • o cana cu zahar
  • o cana cu faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

Intr-o cratita mai mare, caramelizam zaharul, si il plimbam bine pe marginile oalei pana e imbracata in zahar ars.

Ouale se mixeaza bine si apoi se adauga laptele, pana face spuma multa. Nu mai punem zahar si in compozitia aceasta (cand fac doar crema de zahar ars eu pun si peste oua 8 linguri cu zahar, dar acum nu e necesar). Oala cu zahar ars o lasam la racit pana incepe sa se crape zaharul si sa faca zgomot.

Pentru blat, se mixeaza bine toate ingredientele.

In oala tapetata cu zahar ars turnam intai compozitia de lapte si apoi compozitia cu faina. Il bagam la cuptor pentru o ora. Compozitia s-ar putea sa se miste in cratita, dar nu-i nici o problema, opriti focul si scoateti cratita. Puneti un platou mare deasupra cratitei si o intoarceti cu fundul in sus fara sa ridicati cratita! O lasati asa, la rece, peste noapte.

Cand ridicati cratita, blatul va fi dedesubt iar crema de zahar ars deasupra si blatul frumos insiropat!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

elena1988 1

04.03.2011, 17:05

jurcutileana 1

27.04.2014, 19:20

De recomandat sa-l imbracati in frisca si cu fructe ; porcolale feliate , kiwi etc.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea