Tort cu crema de zahar ars si crantz

de Criss in Torturi, 28 Noi 2010 | 82879 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru crema de zahar ars:

  • 15 linguri zahar pentru caramelizat si tapetat cratita  
  • 10 oua
  • 7 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 l lapte

Pentru blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri faina

Pentru ornat:

  • 200 ml frisca
  • crantz facut din zahar ars si nuca
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars si crantz:

15 linguri zahar se caramelizeaza si se tapeteaza cu acest caramel o cratita. Folositi o cratita de care sa nu va fie mila ca se strica.


Crema:


Se bat ouale cu zaharul, vanilia si laptele si se toarna in cratita tapetata cu zahar caramel.


Se pune cratita in cuptor minim 30 minute. Aici eu zic sa verificati daca s-a inchegat crema sau nu. Eu am lasat-o 40 minute.


Dupa ce sta crema in cuptor vreo 40 de minute, se scoate si se toarna deasupra compozitia pentru blat.


Blatul:


Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si vanilia si se bate in continuare pana se topeste zaharul, apoi se adauga galbenusurile,faina, amestecand cu lingura de sus in jos. Se toarna compozitia de blat peste crema scoasa din cuptor, se introduce din nou cratita in cuptor si se coace aproximativ 30 minute. (se face un test cu scobitoarea) Se lasa sa se raceasca, apoi se pune vasul in frigider. Cel mai bine e sa stea de seara pana dimineata. Se rastoarna apoi tortul si se lasa cratita deasupra inca vreo doua ore, timp in care siropul de zahar ars va insiropa si blatul de tort. Crantz Realizarea crantzului e una foarte simpla, se caramelizeaza zaharul si se adauga nucile, prajite in prealabil. Amestecul se toarna pe hartie de copt. In cateva minute se va intari, se va desprinde de pe hartie si marunti cu cutitul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars si crantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (76)

Geanina87 1

10.01.2014, 20:55

grozav!

claudiaD 1

24.02.2014, 13:35

wow...tre sa fie fff bun....multumim..

reisnaor_2006 1

18.12.2014, 07:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Tort de iarna cu ciocolata si cocos