Tort cu crema de zmeura si ciocolata

de Ela68 in Torturi, 21 Feb 2013 | 4356 vizualizari

 

Ketona din zmeurica sper sa-si faca treaba si sa nu ne ingrasam de la o feliuta din acest minunat tort.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 4 oua,
  • 1 lingura ulei,
  • 230 gr zahar ,
  • 2 linguri cacao,
  • 5 linguri faina,
  • 1/2 pachet praf de copt,
  • 50 gr ciocolata.
  • Crema de ciocolata :
  • 250 ml frisca lichida,
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • Crema de zmeura :
  • sirop de zmeura din 500 gr zmeura si 200 gr zahar,
  • 400 gr iaurt gras,
  • 100 gr zahar,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 6 foi gelatina.
  • Siropul :
  • 125 gr zahar cu 250 ml apa, sau preparat din zahar ars
  • Jeleul de zmeura :
  • 250 ml sirop de zmeura ( cel pe care l-am oprit ),
  • 2 linguri de zahar,
  • 1 foaie de gelatina.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zmeura si ciocolata:

Blatul : Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, apoi galbenusurile si uleiul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cele doua linguri de cacao, amestecandu-le usor cu un tel, apoi ciocolata rupta in bucatele mici.Se toarna aluatul intr-o forma de 24 cm, tapetata cu hartie de copt. Se coace 30-40 min in cuptorul preincalzit. Apoi se lasa la racit si se imparte in doua.


Crema de ciocolata : Se pun pe foc mic ingredientele pana la topirea ciocolatei,amestecand continuu,(fara a ajunge la punctul de fierbere), se lasa la racit si se mixeaza.


Crema de zmeura : Mai intai se prepara siropul de zmeura. Se pun pe foc zmeura si zaharul si se fierb 10 minute.


Se strecoara foarte bine printr-o sita, rezultand siropul de zmeura.


Continuam prepararea cremei. Se pune gelatina la hidratat in 2 linguri cu apa, apoi la microunde cateva secunde pana se topeste. Iaurtul, se amesteca cu zaharul . Se adauga doua linguri peste gelatina calda, dupa care turnam gelatina cu cele doua linguri de iaurt in toata compozitia de iaurt. Preparam frisca, apoi o adaugam peste iaurt.


Se opresc 250 ml sirop de zmeura pentru jeleul de deasupra, iar ce ramane amestecam cu crema de iaurt si frisca.


Asezam prima foaie de blat pe care o insiropam si turnam crema de iaurt peste aceasta, lasand-o la frigider 3-4 ore pana ce se intareste. Punem cateva zmeurici deasupra ( eu am avut si cateva afine ) apoi asezam cea de-a doua foaie de blat, o insiropam, urmand deasupra crema de ciocolata. Dam din nou la frigider pana ce crema de ciocolata se intareste.


Jeleul de deasupra : Se incalzeste sucul, se adauga zaharul si gelatina hidratata. Cand incepe sa se raceasca si prinde consistenta se toarna peste crema de ciocolata si se pune in frigider pana se intareste.


Se orneaza cu "pastilute" de ciocolata alba peste care punem cate-o zmeurica si eventual cateva frunze de menta.

 

TIPS-URI

1

atentie la jeleul de deasupra. se toarna deasupra cand inca este cald, ca sa se raceasca frumos, oglinda. Eu l-am lasat prea mult si am gresit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 16:01

mmm...delicios

Giana 1

21.05.2014, 12:09

Ce bine arata

Ela68 1

21.05.2014, 13:16

ohooo, de cand e facut, eram incepatoare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort caramel cu visine si ciocolata