Tort cu crema ganache si capsuni

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 9 Iun 2013 | 12689 vizualizari

 

De foarte mult timp nu am mai postat nimic, din lipsa timpului, dar promit sa ma revansez in curand, acest tort l-am facut de Sf. Constantin si Elena, este un tort simplu, dar extrem de gustos.

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 6 oua
  • 300 g de zahar
  • 6 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri de ulei
  • 50 g cacao
  • 250 g faina
  • esenta rom

pentru crema ganache:

  • 400 g ciocolata amaruie
  • 420 ml frisca lichida
  • in plus:
  • 300 - 400 g capsuni

pentru glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 unt
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri zahar

pentru ornat:

  • 150 frisca capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema ganache si capsuni:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta , faina amestecata cu praful de copt si cacao, dupa care omogenizam bine compozitia cu o spatula.

Punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( 20/20 cm) si o dam la cuptorul preincalzit cca 30 min la foc mediu.

Intre timp pregatim crema:

Rupem ciocolata bucatele mici si o punem intr-un vas, peste care turnam frisca lichida.

Punem vasul pe foc si aducem la punctul de fierbere ( atentie, nu trebuie sa fiarba! ) omogenizam compozitia si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit bine o mixam pana isi dubleaza volumul si incepe sa se deschida la culoare.

Taiem blatul de tort in 3.

Il insiropam cu lapte indulcit sau un sirop oarecare si incepem asamblarea, blat-crema-1/2 capsuni taiate cubulete-blat-crema - restul capsunilor-blat.

Turnam glazura ( toate ingredientele puse pe foc pana se topeste ciocolata ) si ornam cu frisca si capsuni ( optional )

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema ganache si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

MIUTA 1

07.08.2014, 09:25

La multi ani fericiti !

Xandrinne 1

07.08.2014, 12:41

La multi ani!!

kukibella 1

07.08.2014, 13:27

La multi ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Minitort panza de paianjen