Tort cu crema ganache si visine

de madi_marin in Torturi, 1 Sep 2010 | 9619 vizualizari

 

Episodul 5 al serialului ,,Torturi cadou,,.

 

INGREDIENTE

  • Blatul 1:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata
  • 100 g faina
  • esenta de rom
  • Blatul 2 si 3:
  • 4 oua
  • 6 linguri cu faina
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Crema ganache:
  • 250 g ciocolata
  • 250 ml frisca lichida
  • visine fara samburi
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 150 ml apa
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g unt
  • Decor:
  • 50 g ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema ganache si visine:

Blatul 1: Se freaca galbenusurile cu zaharul foarte bine, apoi se adauga ciocolata topita lichida, faina,albusurile batute spuma tare si esenta de rom. Se tapeteaza o forma detasabila de 26 cm pe fund cu hartie de copt unsa cu unt, apoi se toarna compozitia si se coace cam 30-35 de minute. Se da la racit.


Blaturile 2 si 3: Se bat ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina cernuta si esenta si se amesteca usor cu o spatula pana se omogenizeaza totul. Se imparte compozitia in doua si se coc blaturile in aceeasi tava cu peretii detasabili. Se lasa la racit.


Crema: Ciocolata taiata bucatele si frisca lichida se pun la foc mic si se amesteca continuu pana se obtine o crema omogena. Se da la frigider o ora, apoi se bate cu mixerul pana ce se obtine o spuma tare.


Sirop: Se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu apa si se lasa pe foc mic pana se scade si se ingroasa putin siropul. Se da la racit si se adauga esenta de rom.


Glazura: Ciocolata, frisca si untul se pun la foc mic si se amesteca pana ce se topesc toate si se obtine o crema. Se da la racit.


Asamblare: Blat 2 putin insiropat / jumatate de crema / cateva visine / blatul 1 insiropat/ crema / visine / blat 3 putin insiropat. Se toarna deasupra glazura calduta, apoi se orneaza cu ciocolata alba.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema ganache si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Corinuta 1

02.09.2010, 13:09

Madi, tre sa te invit sa vii si la minecu un tort cadou bineinteles, ca tare bune si frumoase le faci!

madi_marin 1

02.09.2010, 13:37

Corina....cu cea mai mare placere....

deyutzky 1

20.12.2013, 23:42

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert tort in patratele