Tort cu crema pasticera si piersici caramelizate

de AlexaAly14 in Torturi, 21 Iun 2014 | 2774 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri cu ulei
  • 1 cana mare zahar
  • 1 cana mare faina
  • esente
  • Pentru 500 g crema:
  • 3 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 25 g faina
  • 330 ml lapte
  • vanilie
  • Pentru decor:
  • Fructe (eu am folosit piersici si caise)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema pasticera si piersici caramelizate:

Blatul:

Se bat albusurile cu zaharul si un praf de sare pana se tine bine. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se adauga peste albusuri. Se pun esentele, apoi treptat se adauga faina amestecand cu grija de jos in sus . Se da la cuptorul preincalzit 30-35 minute la 180-200 grade celsius.(depinde de cuptor)

Crema:

Intr un vas se pun galbenusurile cu zaharul si se mixeaza pana obtineti o compozitie omogena. Se incorporeaza faina cernuta amestecand continuu. Se pune laptele la fiert cu vanilia, apoi se toarna in fir subtire peste compozitia anterioara amestecand continuu. Se mai da pe foc mic amestecand cu o lingura de lemn pana se intareste putin.

Fructele caramelizate:

Se pune pe foc mic zahar la topit, pana ajunge caramel (amestecand mereu) ,se pun fructele lasandu-le 2 minute pentru a se inmuia.

Se insiropeaza blatul cu sirop de zahar ars, se pune un strat de crema,blat ,crema ,blat si fructele caramelizate deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema pasticera si piersici caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata si visine