Tort cu jeleu de capsuni

de simona72 in Torturi, 26 Feb 2015 | 2261 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 1 pachetel de biscuiti BelVita start cu fructe
  • 1 pachet mic de piscoturi (10 bucati)
  • 60 gr unt topit
  • 2 linguri peltea de fructe sau miere http://www.bucataras.ro/retete/peltea-de-fructe-52372.html
  • pentru jeleul de capsuni:
  • 500 gr capsuni congelate sau proaspete
  • 40 ml sirop de fructe de padure
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml apa rece
  • pentru bezea:
  • 2 albusuri
  • 200 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • pentru crema de frisca si mascarpone:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 gr mascarpone
  • 1 lingura gelatina
  • 50 ml apa rece
  • jumatate din bezea
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu jeleu de capsuni:

Pregatim o tava rotunda cu marginile detasabile sau din silicon, de care aveti la indemana. Se imbraca tava cu folie alimentara, lasand marginile sa cada peste tava.


Pentru blat: se maruntesc biscuitii si piscoturile in robotul de bucatarie. Se adauga untul topit si pelteaua. Se amesteca bine pana la incorporarea ingredientelor. Se pune compozitia rezultata in tava imbracata in folie, se distribuie uniform amestecul si se preseaza putin cu dosul unei linguri. Se da tava la frigider pentru o ora.


Pentru jeleul de capsuni: se pun capsunile cu siropul intr-o craticioara. Se pune pe foc craticoara si se lasa pana fierb cateva minute capsunile si sau inmuiat. Se pasireaza capsunile cu robotul vertical pana obtinem un piure fin. Se pune la hidratat gelatina in apa rece si se lasa 10 minute. Se dizolva pe flacara foarte mica si se amesteca pana la dizolvarea completa a gelatinei. Se adauga peste piureul de capsuni, se amesteca si se da la frigider. Se mai amesteca din cand in cand in compozitie si se lasa in frigider doar pana se raceste si nu apuca sa se intareasca.


Intr-un castron se pun albusurile si zaharul pudra. Se mixeaza pana se obtine o bezea ferma. Cateva linguri din bezea se pune intr-o punga, se taie capatul foarte putin si facem cateva moate sau/si forme intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem moatele din bezea la cuptorul incins la 110-120 grade pentru 30 minute. Restul de bezea ramasa o impartim in doua: o parte o adaugam la jeleul de capsuni racit, iar cealalta la frisca mixata spuma si amestecata cu mascarpone. Hidratam pentru 10 minute 1 lingura gelatina in putina apa rece(aproximativ 50 ml) O punem pe flacara foarte mica pe aragaz si amestecam pana la dizolvarea completa a gelatinei. O lasam sa se raceasca si o adaugam la crema de frisca, mascarpone si bezea.


Pentru asamblare: peste blatul de biscuiti care a stat la frigider o ora, se pune jeleul de capsuni. se da tava la frigider pentru 2 ore, pana s-a intarit jeleul. Se pune apoi crema de frisca si se da rece pentru alte 2 ore. Se pune o folie alimentara peste tort, se rastoarna pe un platou, se indeparteaza toata folia alimentara care a invelit tava, se rastoarna pe platoul de servire, se indeparteaza folia de deasupra si se orneaza cu bezelele facute intre timp. Sa va fie de folos!!!

 

TIPS-URI

1

atentie cand turnati crema de frisca peste jeleu. Acesta sa fie bine intarit sa nu se intrepatrunda cremele...

2

coaceti la temperatura mica bezelele sa ramana albe

3

eu nu folosesc coloranti alimentari, dar daca doriti bezelele colorate adaugati putin colorant in bezele...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Ksenya 1

27.02.2015, 10:07

Valclaudia 1

02.03.2015, 06:23

sa ratez eu asa ceva?

mihaelar63 1

05.03.2015, 10:35

Ce finuta tarta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si kiwi